Gemeente Ambt Montfort


(Verkeers)besluiten Kom St.Odiliënberg

Ontwerp-verkeersbesluiten provinciale weg N293 (Roermond - Posterholt)

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij, in verband met constructief als ook reconstructief onderhoud aan de N293 (Roermond Posterholt), het voornemen hebben tot het treffen van tijdelijke en definitieve verkeersmaatregelen op deze provinciale weg van km 4.8 tot km 5.8, dat wil zeggen de kom St. Odiliënberg. De tijdelijke maatregelen op de provinciale weg N293 zullen worden ingesteld van begin september 2004 tot en met december 2004, respectievelijk zoveel langer als noodzakelijk is.

Ontwerp-verkeersbesluit
Het ontwerp-besluit voorziet in de (re)constructie van km 4.8 tot km 5.8 op de provinciale weg N293 in de kern van St. Odiliënberg. Hiertoe wordt een aantal verkeerskundige maatregelen uitgevoerd, waaronder:
- een rotonde op de aansluiting met de Schaapsweg,
- brede middengeleiders ter hoogte van de aansluiting met de Paarloweg,

- afsluiting van t Houtkempke en de P. Siebenstraat voor gemotoriseerd verkeer,

- snelheidsremmers.
Daarnaast worden twee centraal gelegen bushaltes ter hoogte van de aansluiting met de Bernhardlaan gerealiseerd.

Ontwerp-verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Het ontwerp-besluit tot het nemen van de tijdelijke verkeersmaatregelen voorziet in het tijdelijk instellen van inhaalverboden, geslotenverklaringen, het beperken van de rijsnelheden en het omleiden van gemotoriseerd verkeer via door borden gemarkeerde omleidingsroutes. Ontwerp besluit Algemene wet bestuursrecht Het ontwerp-besluit voorziet in de realisatie van een centrale busvoorziening ter hoogte van de aansluiting van de provinciale weg N293 met de Bernhardlaan, alwaar twee bushaltes in beton, ieder voorzien van een abri en een voorziening voor fietsers gerealiseerd worden. De twee bushaltes nabij t Houtkempke en de P. Siebenstraat komen te vervallen.

Inzage
De ontwerp-verkeersbesluiten zijn reeds op 12 mei 2004 in de Limburgse Dagbladen editie Noord en Midden Limburg gepubliceerd en liggen derhalve, inclusief de tekeningen, vanaf 13 mei 2004, gedurende 4 weken, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur, ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement (Provincie Limburg) te Maastricht. Vanwege het feit dat de publicatie van de ontwerp-verkeersbesluiten eerst op 25 mei 2004 in Ambtsberichten plaatsvindt, liggen de ontwerp-besluiten en de tekeningen tot en met 22 juni 2004 ter inzage in, zowel de bibliotheek van het Gouvernement (Provincie Limburg) te Maastricht, als ook in het gemeentehuis van Ambt Montfort op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Zienswijzen
Degene wiens belang rechtstreeks bij dit ontwerp-besluit is betrokken heeft de mogelijkheid om binnen 4 weken na heden (26 mei 2004 tot en met 22 juni 2004) , zijn zienswijzen schriftelijk kenbaar te maken bij Gedeputeerde Staten van Limburg, afdeling Provinciale Wegen, bureau Administratief Juridisch Beheer, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht.

Informatie
Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met mevrouw mr. M.T.G. Schepers (tel. 043 -3897991), respectievelijk de heer Ing. C. Gurian (tel. 043 9971) van de afdeling Provinciale Wegen.