Ingezonden persbericht


Alpine introduceert eerste navigatiesysteem met

PulseTouch technologie

Brussel, 24 mei 2004 Alpine introduceert het eerste navigatie- en multi-mediasysteem met PulseTouch technologie. Hiermee voelt de bestuurder de toetsen op het uitklapbare touch-screen . De bestuurder kan zijn blik op de weg houden en tegelijkertijd het navigatiesysteem, de Radio, CD- en DVD-speler bedienen. Het systeem beschikt over de snelste DVD navigatie-computer die binnen enkele seconden een zeer lange route kan berekenen. Met het systeem kunnen complete DVD-films worden bekeken, maar ook gewone audio cd s of cd s met duizenden mp3 of WMA bestanden zijn moeiteloos af te spelen.

Wiep Meerstra, Sales Representative van Alpine Electronics Benelux: Tijdens het autorijden is het belangrijk dat de bestuurder alle aandacht op de weg houdt. Alpine s systeem met PulseTouch-technologie bootst door trillingen, druk en geluid echte knoppen na, op een vlak scherm. De randen van de knoppen zijn voelbaar, zodat je geen blik op de monitor hoeft te werpen. De bestuurder voelt zo het verschil tussen aanklikken en ingedrukt houden van de toetsen. Extra veilig dus.

650.000 Bijzondere bestemmingen
Alle locaties in West-Europa en de grootste hoeveelheid Points Of Interest (650.000 bijzondere bestemmingen) zijn opgeslagen op één DVD. Met de 64-bit processor en databus is de navigatiecomputer de snelste tot nu toe. Bovendien meldt het systeem alle files in Europa. Zo ben je er zeker van dat je zo snel mogelijk op je plek van bestemming komt , aldus Meerstra.

Prijs
Het systeem bestaat uit twee componenten: de DVD-speler met uitklapbare touch screen op het dashboard (IVA-D300R/RB) en de navigatiecomputer (NVE-N099P). Het systeem is vanaf eind mei leverbaar en kost ¬ 2.999,- (adviesprijs). De DVD-speler (IVA-D300R/RB) is ook los te gebruiken, zonder de navigatie-computer, en kost ¬ 1.999,- (adviesprijs).

Over Alpine
Sinds 1978 is Alpine een innovatieve speler op het gebied van in-car entertainment. Het bedrijf produceert geluids-, navigatie- en multimediasystemen. Alpine levert haar producten onder meer aan automerken. Particulieren kunnen voor het audio-, navigatie- of multimediamateriaal terecht bij de Alpine dealer. Meer informatie: www.alpine-europe.com.



Ingezonden persbericht