Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS KIJKT TERUG OP TWEE JAAR T-SERIES; IMPLEMENTATIE IN MEER DAN 60 NETWERKEN WERELDWIJD


Nieuwe Intelligent Logical Router Services aanvulling op JUNOS-software

Schiphol-Rijk, 24 mei 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) viert de tweede verjaardag van zijn T640-routing-platform, het eerste core routing-platform in de markt dat hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid en intelligente diensten levert op multi-terabit schaal. De T-series, die in april 2002 werd geïntroduceerd, heeft zich bewezen als krachtig core routing-platform en is in meer dan 60 operationele netwerken wereldwijd geïmplementeerd.

Service providers kunnen met de T-series hun prestaties opschalen naar multi-terabit niveaus. Ook introduceert Juniper Networks de nieuwe Intelligent Logical Router Services. Deze stellen klanten in staat hun netwerken flexibel te ontwerpen voor verschillende applicaties, zonder dat kostbare extra fysieke routers toegevoegd hoeven te worden.

Klanten van Juniper Networks die hun netwerken transformeerden met de T-series, zijn onder andere China Telecom, China Unicom, Cox Communications, Dacom, DREAM TRAIN INTERNET, France Telecom, Hokkaido Telecommunication Network (HOTnet), Japan Telecom, Korea Telecom, NTT Communications, Science Applications Corporation (SAIC) voor het U.S. Defense Systems Agency GIG-BE-programma, SK Telecom, T-Com (een divisie van Deutsche Telekom), Telecom Italia, Telefonica, TeliaSonera en Verio.

De T-series is de core router in enkele van de grootste onderzoeksnetwerken in de wereld, waaronder het Abilene Network van Internet2, het GEANT Network van Dante, het National Science Foundation TeraGrid Project Network en het netwerk van Tokio University.

"Het onderzoeksprogramma van Tokio University steunt op hoogwaardige, state-of-the-art netwerkapparatuur dat hoge prestaties en geavanceerde mogelijkheden biedt, zoals IP QoS, IPv6, MPLS en GMPLS. De Juniper Networks T-series is één van de belangrijkste platforms voor ons netwerk en maakte doorbraken mogelijk, zoals het bandbreedterecord tijdens de SC2003 High-Performance Network and Computing Conference in Phoenix, Arizona", zegt professor Kei Hiraki, hoofd van de afdeling Computer Science van Tokyo University.

"TeliaSonera International Carrier maakt sinds de introductie twee jaar geleden gebruik van T640-routing-platforms om in te spelen op de capaciteitsvraag", zegt Jean-Claude Geha, Vice-President of Networks van TeliaSonera International Carrier. "We hebben nu verschillende T640-platforms geïnstalleerd in Points-of-Presence in Europa en de Verenigde Staten. De Juniper Networks T-series-technologie stelt ons in staat een convergente IP-infrastructuur te bouwen, die kan schalen naar multi-terabit niveaus. Deze infrastructuur, die al onze diensten in de toekomst zal ondersteunen, biedt onze kanten gegarandeerde Quality of Service en betrouwbare en veilige diensten die cruciaal zijn voor hun bedrijfsactiviteiten."

Nieuwe Intelligent Logical Router Services
Aanvullend op de JUNOS-software, levert Juniper Networks nu op de M- en T-series nieuwe Intelligent Logical Router Services. Met deze services kunnen klanten hun netwerken flexibel ontwikkelen en daarbij een groot aantal applicaties ondersteunen zonder dat extra fysieke routers nodig zijn. Een voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden is applicatiespecifieke routing waarmee service providers verkeerstypen die specifieke eisen aan het netwerk stellen, virtueel kunnen afscheiden. Network Resource Virtualization is een andere belangrijke applicatie van Intelligent Logical Router Services en een belangrijk element van het Infranet Initiative (www.infranet.org). Network Resource Virtualization stelt een service provider in staat om veilige, aparte routing domains te creëren met separate beleids-, toegangs- en beheerkenmerken. Tegelijkertijd kan ook netwerkbandbreedte toegekend worden.

"Onze T-series - die klaar is voor het Infranet - zorgde twee jaar gelden voor een revolutie in de markt", zegt Christine Heckart, Vice-President of Marketing van Juniper Networks. Toen het product werd geïntroduceerd, waren prestaties en schaalbaarheid de belangrijkste problemen in de markt. De uitdaging is nu verschoven naar de eis om gegarandeerde diensten te leveren via een virtueel netwerk."

Toename marktaandeel
Dankzij een constante stroom van nieuwe klanten blijft de T-series marktaandeel winnen in het marktsegment voor core routing-platforms. Volgens Gartner Group is het marktaandeel nu 39 procent. Juniper Networks is nu aanwezig in de top-25 netwerken van service providers.

De T-series is voorzien van JUNOS-software die speciaal ontwikkeld is voor netwerken van service providers. Deze netwerken vereisen een volledige suite van routing-protocols, flexibele instelling van het beleid, MPLS, hoge prestaties en schaalbaarheid. De software is al zes jaar in productie in grote netwerken en daarmee de belangrijkste software in de industrie voor core en edge-netwerken en Customer Premise Equipment-platforms (CPE). De JUNOS-software staat garant voor een efficiënte en voorspelbare IP-infrastructuur. Service providers kunnen op basis daarvan verkeer flexibel segmenteren, unieke applicatieomgevingen creëren en omzetgenerende IP-diensten ontwikkelen.

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.

Ingezonden persbericht