Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 24-05-2004 - .

DISTRICT DEN BOSCH

STALKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond is op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch een 60-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt verdacht van het stalken van een 38-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. Hij is buiten heterdaad aangehouden en ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is een 36-jarige man uit Rosmalen in zijn woning aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man had de keel van zijn vriendin dichtgeknepen, nadat zij het niet eens konden worden bij een ruzie. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan en bedreigen van zijn vader. De verdachte is ingesloten.

TASJESDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is een 22-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Diezelfde avond is een 18-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden. Beide heren worden verdacht van het stelen van een tas van een 82-jarige vrouw uit Sint-Oedenrode zondagmiddag aan de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. De vrouw wachtte in een bushalte op de bus en had haar tas naast zich staan. Een van de verdachte pakte haar tas en vluchtte samen met de andere verdachte in een auto weg. Getuigen hebben dit voorval gezien en met behulp van hun verklaringen, konden beide mannen dezelfde dag op hun huisadres aangehouden worden. Ze zijn ingesloten voor onderzoek.

TE VEEL GEDRONKEN

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is een 34-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs. De vrouw werd al slingerend gesignaleerd op de A2 in s-Hertogenbosch. Toen de politie naar haar rijbewijs vroeg, bleek ze deze niet te bezitten. De vrouw krijgt voor beide vergrijpen een proces-verbaal en ze krijgt een rijverbod van 3 uur. (Dit verbod geldt ook voor bijvoorbeeld fietsen).

FIETSER GEWOND

s-Hertogenbosch - Zondagavond is een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste samen met een fietsend kind op De Harendonkweg in s-Hertogenbosch, toen hij ingehaald werd door een 26-jarige fietser. De man en kind besloten om de voorbijganger in te halen. Echter de man begon te slingeren met zijn fiets. Om te voorkomen dat hij tegen het kind zou botsen, liet hij zich met zijn fiets vallen. Hierbij liep hij een gebroken sleutelbeen op. De man is per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

WINKELDIEFJES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagochtend zijn twee 13-jarige meisjes uit Den Bosch aangehouden op verdenking van het meenemen van snoepgoed (waarde 7,23 Euro) uit een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch zonder te betalen. De meisjes werden door een medewerker van de winkel betrapt, aangehouden en overgedragen aan de politie. De goederen zijn aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De zaak wordt verder afgehandeld door bureau HALT.

DISTRICT AA & DOMMEL

VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN

Schijndel Maandag vroeg in de ochtend is een 36-jarige man in zijn woning aangehouden op verdenking van het beroven met dreiging van geweld van een 61-jarige man uit Schijndel in de avond van 10 april jl. De verdachte was bij het slachtoffer op bezoek, toen hij plotseling de man bedreigde en zijn portemonnee afpakte. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

MAN MISHANDELD

Uden De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een 24-jarige man uit Uden maandagochtend rond 11.30 op het Brabantplein in Uden. De man werd door twee mannen vastgepakt en voor zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer hield hier diverse kneuzingen aan zijn hoofd aan over. De man wist weg te komen en vluchtte het bankgebouw naar binnen. De precieze toedracht van de mishandeling is onduidelijk.

DE POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN DEZE ZAAK. WEET U MEER, OF HEEFT U IETS GEZIEN, NEEM DAN CONTACT OP POLITIE UDEN.

HUISELIJK GEWELD

Schaijk Zondagavond is een 39-jarige man uit Schaijk in de woning van zijn moeder in Schaijk aangehouden. De man wordt verdacht van het binnendringen van de woning zonder toestemming en bedreiging. De man eiste geld van zijn moeder. Toen hij dit niet kreeg, trapte hij een tafel omver en bedreigde haar met geweld. De man is ingesloten.

ONGEVAL MET LETSEL

Uden Zondagavond raakte een 18-jarige jongen uit Uden gewond bij een ongeval op een kruising van de Neringstraat Oost en de Kastanjeweg. De jongen reed met zijn auto over de Neringstraat-Oost in de richting van de Kastanjestraat. Een 26-jarige vrouw uit Veghel stopte net over de suggestiestrook van de Kastanjestraat met de voorzijde van haar auto om het verkeer om de kruisende straat te kunnen overzien. Toen de jongen linksaf sloeg ontstond er een botsing. De jongen klaagde over pijn in zijn borst, buik, ribben en bekken. Hij is per ambulance naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel gebracht. Beide voertuigen zijn weg getakeld.

GETUIGE OPROEP

Uden Donderdagmiddag 20 mei jl. is 20-jarige man uit Uden mishandeld op de Bronkhorstsingel in Uden. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 12.30 uur reed de man met zijn personenauto over de Batenburglaan in Uden. Hij sprak een motorrijder aan op het feit dat deze afsloeg zonder richting aan te geven. De onbekende motorrijder keerde hierop zijn motor en reed achter het slachtoffer aan en zei tegen dat hij moest stoppen. De automobilist reed door. Even later haalde de motorrijder hem in, parkeerde zijn motor in een parkeerstrook naast de rijbaan en sloeg een deuk in de auto, op het moment dat deze voorbij reed.

Het slachtoffer is weggereden en besloot even later aangifte te doen. Op weg naar het bureau werd hij opnieuw achterna gereden door de motorrijder, die nu vergezeld was door twee andere motorrijders. Op de Bronkhorstsingel werd de automobilist klemgereden door de drie motorrijders. Twee van hen stapten van de motor af en trokken de portiers van de auto open. De automobilist werd door hen beiden geslagen, waarbij hij letsel aan zijn hoofd opliep. Eén van de motorrijders nam de mobiele telefoon van het slachtoffer mee. Het slachtoffer wist te ontkomen en reed rechtstreeks naar het politiebureau in Uden. Daar kwam hij rond 13.30 uur aan.

DE POLITIE ROEPT GETUIGEN OP ZICH TE MELDEN. HEEFT U IETS GEZIEN OF GEHOORD? NEEM CONTACT OP MET POLITIE UDEN 0900-8844, (lokaal tarief).

DISTRICT MAASLAND

VANDALISTEN AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van zondag op maandag zijn twee 19-jarige jongens uit Oss aangehouden in de Braakstraat in Oss. Beide jongens werden op heterdaad betrapt toen zij bezig waren met het kapot trappen van een windscherm behorende bij een cafetaria aan de Heischeutstraat in Oss. De jongens zijn aangehouden en ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss In de nacht van zondag op maandag is een 38-jarige Bulgaar aangehouden op de Vierhoeksingel in Oss voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een boete van 125 Euro en een rijverbod van 2 uur.

FIETSER AANGEREDEN

Oss Maandagochtend is een 12-jarige jongen uit Oss aangereden door een 42-jarige automobilist uit Oss op de kruising van de Kantsingel en de Gasstraat in Oss. De jongen fietste op het fietspad gelegen aan de Kantsingel en wilde de kruising oversteken. De automobilist reed over de Gasstraat en wilde de kruising oversteken. De automobilist zag de fietser over het hoofd, die volgens de bewegwijzering voorrang had. Hierdoor een botsing. De jongen hield aan het incident een pijnlijke plek op zijn been over.

ONJUIST AANBIEDEN HUISAFVAL

Oss Op de Meijer van Leeuwenstraat, de Kardinaal de Jongstraat, de Professor Regoutstraat, de Pastoor Visserstraat, de Sint Sebastiaanstraat, de Oude Litherstraat en de Brabantstraat heeft de politie gecontroleerd op het juist aanbieden van het huisafval. In totaal zijn 20 boetes uitgedeeld voor het niet juist aanbieden van huisafval.

HUISELIJK GEWELD

Oss maandagmiddag is een 18-jarige jongen uit Oss aangehouden in zijn woning op verdenking van bedreiging met de dood. De jongen was onhandelbaar en agressief tegen zijn ouders. Om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen, hadden de ouders contact opgenomen met de politie. De jongen zat opgesloten in zijn kamer en bedreigde twee agenten met de dood, toen ze hem probeerden aan te spreken. De jongen is aangehouden en ingesloten. Hij bleek een stilettomes op zak te hebben. Het mes is in beslag genomen.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

POLITIE TREEDT OP TEGEN STRAATRACEN

Cuijk Zondagavond zijn diverse meldingen geweest van Straatraces in de Simon Homburgstraat, de Raamweg en de Zwaanstraat in Cuijk. De politie is ter plaatse gegaan en heeft diverse boetes uitgedeeld en toezicht gehouden zodat de races werden voorkomen.

In totaal zijn 19 boetes uitgedeeld voor verschillende verkeersvergrijpen:
8 boetes voor het niet dragen van de gordel

3 boetes voor het niet direct tonen van een rijbewijs 2 boetes voor een niet duidelijk zichtbare kentekenplaat 2 boetes voor het onnodig claxonneren

1 boete voor het rijden op een fietspad

1 boete voor het rijden met een oranje zwaailicht en
2 boetes voor het overtreden van de maximumsnelheid.

De politie blijft actief optreden tegen straatraces.

MAN RIJDT TEGEN STOEPRAND

Cuijk - In de nacht van zondag op maandag is een 66-jarige man uit Cuijk gewond geraakt op de Sint Annastraat in Cuijk bij een eenzijdig ongeval op de fiets. De man reed samen met zijn vrouw op het fietspad toen hij tegen een stoeprand reed. Hierdoor viel hij van zijn fiets en kwam ten val. Met een flinke hoofdwond is de man per ambulance naar het Maasziekenhuis gebracht.