AND

Published: 08:58 24.05.2004 GMT+2 /Source: AND Int. Publishers NV /AEX: AND /ISIN: NL0000430072

AND sluit overgangsjaar af met licht verlies

Rotterdam, 24 mei 2004 - AND heeft in 2003 een omzet behaald van EUR 4,5 mln (2002 EUR 5,4 mln). Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting bedroeg EURO 150.000 negatief tegenover EURO 1,8 mln negatief in 2002. De verbetering is te danken aan een combinatie van kostenbesparingen, lagere afschrijvingen en een belastingbate.

Het jaar 2003 heeft voor een belangrijk deel in het teken gestaan van de effectuering van de aandelenemissie en een herijking van de strategie. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een sterke focus op de markt voor 'in car navigatie'. Op deze markt zijn ook bedrijven als Navteq en TeleAtlas actief. Navteq bereidt op dit moment een beursgang voor. Het al beursgenoteerde Teleatlas kreeg onlangs een kapitaalinjectie van EURO 175 mln onder meer voor het doen van overnames. De snel groeiende markt van 'in car navigatie' is veel groter dan het terrein waarop AND normaliter opereert. Alleen in Europa is al sprake van een markt van circa EURO 300 mln, die bovendien met meer dan 20% per jaar groeit.

Indien AND er in slaagt de dataleverancier te worden voor gebieden als Oost Europa, Midden- en Zuid Amerika, Afrika en enkele landen in Azië dan zal dit leiden tot een forse groei van omzet en winst. Een voorovereenkomst met Siemens is reeds gesloten en vergelijkbare contracten met andere partijen worden nog in de loop van 2004 verwacht.

AND onthoudt zich van een omzet en winstprognose tot de effecten van haar nieuwe strategie zich manifesteren.

De onderneming heeft kennisgenomen van de definitieve versie van de code Tabaksblat, die regels geeft voor goed ondernemingsbestuur van beursgenoteerde bedrijven. In het geval van AND International Publishers N.V. betekent de invoering van de code een extra prikkel om de eerder geuite wens, de aandeelhouders binnen afzienbare tijd een exit te bieden, te effectueren.

///////////einde persbericht////////////////

Over AND
AND (AEX: AND) is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen, routes) en de technologie om die praktisch toe te passen. AND is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen voor ontwikkelaars van toepassingen als CRM, SCM, ERP, Fleet Management en Mobile Location Services. Tot de afnemers behoren ontwikkelpartners en klanten als VDO Siemens, AOL, HP, IBM, Eastman Kodak, Manugistics, Mapinfo, MapQuest, Sony, Unilever en Vodafone. Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam. Bij AND werken 100 professionals, in Nederland en India. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.and.com.

Klik op de volgende link om de bijlagen te kunnen bekijken:

Jaarcijfers 2003

Informatie voor de pers (