Politiebond ACP

CNV: negatief advies pensioenregeling kabinet

Leusden, 24 mei 2004

De Politievakorganisatie ACP heeft in het Algemeen Bestuur van het CNV waarin de voorzitters van alle CNV-bonden zijn vertegenwoordigd vandaag het voorstel over de pensioenen van het kabinet afgewezen. Ook de voorzitters van de andere CNV-bonden deden dit. De komende weken wordt het kabinetsvoorstel dan ook met een negatief advies voorgelegd aan onze vakbondsleden.

De voorzitters van de elf CNV-bonden gaven afgelopen woensdag (19 mei, een dag na het Voorjaarsoverleg) de onderhandelaars van het CNV nog even de tijd om met de overige sociale partners alsnog tot een compromis te komen. Nadat vanmorgen bleek dat dit op niets uitliep, besloten de voorzitters later vandaag om het bod van het kabinet definitief niet te accepteren. CNV-voorzitter Doekle Terpstra: "Het beeld is duidelijk: de bonden vonden het bod van het kabinet absoluut onvoldoende. Daarom gaan wij het de komende weken met een negatief advies aan onze leden voorleggen."

Ledenraadplegingen

De komende weken houdt het CNV overal in het land ledenraadplegingen. Als voorbereiding daarop ontvangen alle CNV-leden een speciale informatiekrant op hun huisadres over het kabinetsvoorstel over de pensioenen. In de informatiekrant staan alle plaatsen en tijden van de ledenraadplegingen genoemd. Daarnaast opent het CNV binnenkort de mogelijkheid om in de avonduren telefonisch te reageren via het speciale telefoonnummer van CNV info 0900 2684636.

Na afloop van de ledenraadplegingen vindt vervolgens de uiteindelijke bestuurlijke afweging plaats op dinsdag 22 juni tijdens een extra ingelaste vergadering van het Algemeen Bestuur.

Het bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP zal later deze week in een extra vergadering bijeenkomen om zich op de ontstane situatie te beraden.