Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 25 mei 2004

(

Oegstgeest Onderzoek brand in woning
Een technische oorzaak van de brand in een woning aan de Van Wassenaerlaan op vrijdag 21 mei wordt door de technische recherche uitgesloten. Het onderzoek werd maandag 24 mei verricht. Vermoedelijk vatte het matras vlam nadat er een sigaret was opgestoken. Bij de brand liep de 43-jarige bewoner ernstige brandwonden op over zijn lichaam waarna hij naar het brandwondencentrum in Beverwijk werd overgebracht.

Hillegom Inbraak in politiebureau
In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei is ingebroken in het politiebureau aan de Sixlaan. Nadat er een ruit was opengebroken werd er een oude laptop, twee mobiele telefoons en een ketting weggenomen.

Leiden Onenigheid over zwanen
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een brugwachter op maandag 24 mei even voor 18.00 uur door twee mannen. De politie hield ter plaatse een 48-jarige Leidenaar aan. De brugwachter, een 24-jarige man uit Leiden, zag dat een nog onbekende man op het water van de Zijlpoort een zwaan met een roeispaan sloeg. Hierop ging de Leidenaar verhaal halen en sprak de man aan toen deze weer op de kant was. De Leidenaar kreeg een duw waarna hij in het water viel. De 48-jarige Leidenaar trok de brugwachter uit het water. De brugwachter werd echter hierop toen hij wilde weglopen volgens een getuige, een vriend van de brugwachter, geslagen en geschopt door de twee mannen. De vriend schakelde hierop de politie in. De brugwachter liep een gebroken botje in een voet op. De aangehouden verdachte heeft verklaard dat hij en de andere nog onbekende man bezig waren gansjes te redden die werden aangevallen door de zwaan. Volgens de verdachte kreeg hij juist een schop van de brugwachter en zou deze zijn vriendin hebben geduwd. Hij liet hierop de brugwachter struikelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waddinxveen Woninginbraak
In een woning aan de Koningin Wilhelminalaan is op maandagmiddag, 24 mei, ingebroken. Men kwam de flatwoning binnen nadat aan de achterzijde een balkondeur was opengebroken. Uit de woning werd onder andere een televisie en een computer. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Boskoop Aanhouding na autoinbraak
De politie heeft op vrijdag 21 mei in de avond twee Boskopers van 14 en 15 jaar en een 15-jarige Rotterdammer aangehouden c.q. gehoord. De jongens werden ervan verdacht ingebroken te hebben in een auto aan de Puttelaan. Uit de auto was een tas met een laptop gestolen nadat er een ruit was ingegooid. Na de melding van de inbraak heeft de politie de omgeving afgezocht naar de verdachten, en wist de Rotterdammer aan te houden op basis van het opgegeven signalement. De politie kwam de twee andere verdachten op het spoor na het verhoor van de Rotterdammer. Uit het verdere onderzoek is gebleken dat de 15-jarige Boskoper de inbraak had gepleegd. Hij werd in verzekeringgesteld en is op maandag 24 mei voorgeleid bij justitie.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --