Politie Gelderland-Midden

Didam - Didams echtpaar (82) vermist

Publicatiedatum: 25-05-2004

Een 82-jarig echtpaar uit Didam wordt sinds maandagmiddag vermist. Beiden zouden omstreeks 12.00 uur de woning hebben verlaten. De politie was door de familie benaderd nadat een afspraak op dinsdagochtend niet was nagekomen. De vrouw is dementerend, bij haar man zou dit verschijnsel in een beginnend stadium zijn. Gebleken is dat het paar met de auto is vertrokken, vermoedelijk voor een ritje in de directe omgeving. De auto, waarin het paar rijdt, is een zilvergrijze Nissan-Micra, met het kenteken
58-FJ-GV. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Uit informatie van de familie is gebleken dat het paar vaker in de directe omgeving van hun woonplaats korte ritjes maakt. Dat het paar daarbij langer dan 2 uur weg is blijkt echter zeer ongebruikelijk. Ook gebruik van autosnelwegen wordt uitgesloten geacht. De politie vermoedt dan ook dat het paar mogelijkerwijs in de directe omgeving van Didam is gestrand.

Schippers
Het echtpaar is vroeger schipper geweest en zou vaker de omgeving van het water opzoeken, zoals de omgeving van Tolkamer en Doesburg, maar ook in Duitsland, in de omgeving van Rees en Emmerik, zou vaker getoerd worden. Voor de hand liggende plaatsen worden door de politie afgezocht, maar dat was tot dusver tevergeefs. Personen die meer informatie hebben over de verblijfplaats van het echtpaar, of zij die de auto na maandag 12.00 uur hebben gezien, al dan niet in combinatie met beide inzittenden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---