Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 25 mei 2004 (26-05-2004)

Ruimte voor ruimte-regeling
Onlangs heeft bestuurlijk overleg plaatsgevonden met de provincie over de aanpak en uitwerking van de ruimte-voor-ruimte-regeling. In vervolg daarop is nu een aantal uitgangspunten vastgesteld. Het is de bedoeling dat de regeling aan de hand van deze uitgangspunten samen met de provincie voor 31 december 2004 definitief wordt uitgewerkt tot een plan van aanpak.

Meerjarenplan openbare verlichting
In 2001 werd het 'meerjarenplan openbare verlichting' vastgesteld met daarin een totaal-overzicht van alle locaties waar openbare verlichting zou moeten worden uitgebreid of ver-beterd. Vanwege de hoge kosten werd besloten de uitvoering te faseren. De eerste jaren werden de plannen uitgevoerd op basis van richtlijnen van de NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde). Omdat hiertegen nogal wat weerstand is ontstond - de verlichting werd als te overvloedig beschouwd - is vanaf 2003 gekozen voor een alternatieve aanpak waardoor naar verhouding meer knelpunten kunnen worden aangepakt. Aan de commissie voor Openbare Werken en Milieu wordt voorgesteld voor 2004 de volgende locaties Akkerstraat, Baarschotsestraat en Ambrosiusweg (fietspad) op het programma te zetten.

Uit eerdere collegevergaderingen

Fondswerving voor inrichting nieuwbouw ZML Midden-Brabant De regio Midden-Brabant heeft twee scholen - beiden in Tilburg - waar speciaal onderwijs wordt gegeven aan Zeer Moeilijk Lerenden (ZML). Voor één van deze twee scholen - basisschool Sint Jozef - wordt binnenkort vervangende nieuwbouw gerealiseerd. Omdat ZML Midden-Brabant onvoldoende middelen heeft om de nieuwbouw naar wens te kunnen inrichten, wordt aan gemeenten in de regio gevraagd om een bijdrage. Het college heeft besloten hier niet op in te gaan aangezien de gemeente Hilvarenbeek geen rol speelt in huisvestingskwesties van onderwijsinstellingen in andere gemeenten.

Onttrekking weg aan openbaarheid
Op verzoek van de heer Vromans (wonende aan de Akkerstraat in Biest-Houtakker) wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om een zandpad aan de openbaarheid te onttrekken. Het verzoek betreft een zandpad die de Akkerstraat en de Beverstraat verbindt. Op een gedeelte van dit pad heeft de heer Vromans enkele jaren geleden een kas gebouwd. Om de verbindingsweg te herstellen wordt de raad tevens het voorstel gedaan een strook grond rondom de kas aan de openbaarheid toe te voegen.