Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 26-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Laffe straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Johan Winnubstlaan een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 70-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 15.40 uur over de Johan Winnubstlaan. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee jongens op de fiets haar tegemoet rijden. Op het moment dat het tweetal de vrouw passeerde trok de jongen achter op de fiets de tas van de vrouw uit haar handen. De verdachten reden hierop hard weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Biltstraat heeft de beveiliging van een supermarkt een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was aangehouden op de Biltstraat bij een supermarkt. Ter plaatse troffen de agenten een beveiligingsmedewerker met een vrouw aan. De 57-jarige vrouw uit Utrecht had een aantal levensmiddelen meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De vrouw was zeer recalcitrant en moest door de agenten geboeid worden overgebracht naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 mei heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder ter hoogte van de Potterstraat over de busbaan rijden. De agente gaven de man een stopteken en wilde hem aanspreken op zijn rijgedrag. Op dat moment roken zij een sterke alcohollucht en moest de 49-jarige automobilist uit Waardenburg een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 545 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Bernadottelaan vond dinsdagmiddag een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 17.35 uur in de brandgang van de Bernadottelaan. Plotseling werd de vrouw van achteren benaderd door een tot nu toe onbekende man die de tas van het slachtoffer uit haar hand trok. De verdachte rende hard weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.