TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-05-2004

Televisie
EEN STER IN 40 DAGEN
Uitzending vrijdag 28 mei
Nederland 2 - 20.28 uur en ± 22.40 uur

FINALE-UITZENDING 'EEN STER IN 40 DAGEN'
WIE WORDT DE NIEUWE VERTOLKER VAN HET LEVENSLIED?

Tijdens de spannende finale van EEN STER IN 40 DAGEN wordt vrijdag 28 mei bekendgemaakt welke zanger of zangeres de nieuwste ster van het levenslied wordt. De winnaar mag zondag 30 mei optreden tijdens het jubileumfeest van de TROS in de Amsterdam ArenA.

De zes finalisten zingen tijdens de uitzending hun favoriete Nederlandstalige nummer. De jury, die deze week bestaat uit voorzitter Harry Slinger, Marianne Weber en de nestor van het levenslied Johnny Hoes, bepalen de top 3. Tijdens de uitzending van de TROS TV SHOW kan de kijker door te bellen of te sms'en de uiteindelijke winnaar bepalen. Het telefoonnummer is 0909-0061 (0,35 eurocent per gesprek), via een keuzeprogramma kan het publiek een stem uitbrengen op kandidaat 1, 2 of 3. Het sms-nummer is 7171 (0,35 eurocent per sms), toets de woorden tros.ster, dan een spatie gevolgd door 1, 2 of 3. Direct na de TROS TV SHOW, om ongeveer 22.40 uur, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Tijdens deze finale-uitzending is onder meer te zien hoe Sjannie, Martin, Ben, Rachid, Roy en Jolanda zich de afgelopen 40 dagen hebben ontwikkeld van onbekend talent tot mogelijke nieuwe ster. Presentator Ernst Daniël Smid heeft de artiesten een workshop gegeven over het artiestenvak. Ook is een impressie te zien van het bezoek dat de finalisten brachten aan stadion Amsterdam ArenA.

Op de website www.eensterin40dagen.nl is meer informatie over het programma te vinden. Tevens zijn daarop de fotodagboeken te zien die de finalisten dagelijks bijhouden.