De Unie


T-systems - Ledenvergaderingen Sociaal Plan

28 mei 2004 - Graag nodig ik u uit voor een ledenvergadering over een Sociaal Plan voor het opvangen van de sociale gevolgen van voorgenomen reorganisaties bij T-Systems.

Eerste overleg
Op 14 mei j.l. heeft een eerste overleg met de directie plaatsgevonden. Vooraf hebben we met de ondernemingsraad afgestemd over de situatie bij het bedrijf en over onze rollen. Het is de bedoeling dat het overleg over een Sociaal Plan parallel loopt aan de totstandkoming van een OR-advies over de reorganisatieplannen. Bij het overleg krijgt het belang van werk naar werk uiteraard veel aandacht, naast behoorlijke vergoedingen e.d. Op 1 juni wordt verder met de directie onderhandeld.

Ledenvergaderingen
Op 2 c.q. 3 juni willen we u en uw collegas informeren en in discussie gaan. Ook willen we de praktijk van selectie van boventallige medewerkers bespreken.
Het af te spreken Sociaal Plan willen we ook laten gelden bij eventueel nog volgende aanpassingen in de organisatie. Het zal dus voor alle medewerkers van belang kunnen zijn! Iedereen is welkom bij de vergaderingen. Maar uiteindelijk hebben alleen de leden het laatste woord. Wie nu lid wordt mag natuurlijk ook mee gaan beslissen (z.o.z.).

De ledenvergaderingen vinden plaats op:

2 juni om 17.00 uur in Vianen
3 juni om 17.00 uur in Heerlen

Het gaat hier om een gezamenlijk initiatief van de bonden. Hierbij moet worden aangetekend, dat de CNV Dienstenbond in Heerlen op 2 juni een eigen vergadering heeft. Op 3 juni is mijn collega van FNV Bondgenoten in Heerlen mede namens De Unie aanwezig.

Ik verzoek en adviseer u met klem een vergadering bij te wonen! Met eventuele vragen en suggesties kunt u nog steeds bij mij terecht (voor mijn gegevens: zie boven).

Nieuwe leden welkom. Juist nu!
Het is nu van belang dat collegas lid worden. Daardoor krijgen meer mensen stemrecht. Tegelijkertijd wordt daarmee bereikt, dat een bond als De Unie bij T-Systems voor leden kan blijven optreden. Behoud liefst versterking van positie is juist nu belangrijk! Praat er eens over met collegas, maak gebruik van het aanmeldingsformulier.

Wouter van Lidth de Jeude
Bestuurder

vrijdag, 28 mei 2004