Politie Zaanstreek-waterland


19:00 27-MEI-04
LOC: WORMERVEER, MARKPLEIN

Winkeldief mishandelt bedrijfsleider

Een 39-jarige man uit Amsterdam sloeg een 31-jarige bedrijfsleider met zijn vuist in zijn gezicht, toen deze probeerde de man aan te houden wegens winkeldiefstal. De Amsterdammer had samen met een nog onbekende vrouw, goederen uit een warenhuis weggenomen zonder te betalen. Toen zij daarop werden aangesproken, gooiden zij de goederen op de grond en wilden weglopen. De bedrijfsleider van een naburige winkel zag dat en volgde de man om hem aan te houden. Tijdens de achtervolging vond de mishandeling plaats. De verdachte kon uiteindelijk door de gewaarschuwde politie worden aangehouden en werd ingesloten. De vrouw is voortvluchtig. De waarde van de niet betaalde goederen bedroeg ruim E 100,-

19:32 37635

21:28 27-MEI-04
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
76 bekeuringen bij bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole 's middags en 's avonds in heel Zaandam, werden 76 bekeuringen uitgeschreven. Het leeuwendeel, 32, wegens een te groot vermogen, waardoor de bromfiets harder kon rijden dan de toegestane 45 km/uur. Twee bromfietsen konden zelfs een snelheid halen van boven de 75 km/uur. Deze bromfietsen werden in beslaggenomen. Daarnaast werden er bonnen uitgedeeld voor het niet hebben van een bromfietscertificaat of verzekering en het veroorzaken van teveel geluid. Er werden in totaal 119 bromfietsen gecontroleerd.
De controles vinden wekelijks plaats. Er wordt niet gewaarschuwd. Elke overtreding betekent een bekeuring. Dit beleid is een gevolg van het verkeersgedrag van een aantal bromfietsers. Dit veroorzaakt gevaar voor zichzelf en anderen en geeft aanleiding tot veel overlastklachten van de burgers.

01:16 28-MEI-04
LOC: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG EN SCHOLTENSTRAAT
KOOG AAN DE ZAAN, VERZETSTRAAT
PURMEREND, FLEVOSTRAAT
Alcoholcontrole
Vanaf zes uur 's avonds tot één uur 's nachts heeft de politie op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden. Er werden in totaal 668 bestuurders gecontroleerd. Vier van hen overschreden de grens van 220 ug/l en kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Daarnaast werd nog een radardetector in beslaggenomen en kregen drie mensen een bekeuring, omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.
Ook in de nachtdienst tijden de reguliere surveillance, controleren agenten bestuurders op het gebruik van alcohol. Omstreeks twee uur werd op de Wibautstraat een 23-jarige Zaandammer aangehouden. Hij blies 505 ug/l en bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Later in de nacht werd in Purmerend op de Flevostraat een 54-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Zij blies 495 ug/l en was eveneens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Omdat de vrouw voor het rijden zonder rijbewijs nu voor de vierde keer dit jaar werd betrapt, werd haar auto in beslaggenomen.

02:17 28-MEI-04
LOC: KROMMENIE, NOORDERHOOFDSTRAAT

Dronken mannen aangehouden voor vernieling auto

De politie heeft afgelopen nacht een 29 en een 37-jarige man, beiden uit Krommenie, aangehouden wegens vernieling van een auto. Bij de politie werd gemeld, dat dronken mannen tegen een auto schopten. Aan de hand van het signalement konden de mannen in de omgeving worden aangehouden. Zij hadden behoorlijk aan Bachus geofferd. De agenten troffen tevens een auto aan waar in de linkerportier een deuk was geschopt. De verdachten werden ingesloten.

03:46 28-MEI-04
LOC: ZAANDAM, PENNINGWEG

Inbrekers leidden politie naar hennepkwekerij

Dankzij twee inbrekers, een 27 en een 29-jarige man, beiden uit Woerden, heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Door een getuige werd gezien, dat de mannen goederen uit een bedrijfspand in hun bestelbus laadden. Toen de politie arriveerde probeerden zij zich te verstoppen achter geparkeerde auto's, maar werden toch ontdekt en aangehouden. Een roldeur van een bedrijfspand in de onmiddellijke omgeving was geforceerd. Op de eerste verdieping van het pand trof de politie een opengebroken deur, waarachter een hennepplantage in vol bedrijf schuil ging. De plantage bevond zich in twee ruimten. In elke ruimte stonden 630 planten. De planten in één van de ruimten waren allen getopt en de plantentoppen werden teruggevonden in de bestelauto van de verdachten. De plantage werd ontruimd en alle planten en apparatuur werden vernietigd. Naar de huurder van het pand wordt een onderzoek ingesteld. De aangehouden verdachten werden ingesloten.

09:46 28-MEI-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF

Partij sigaretten gestolen

In de afgelopen nacht werd bij een supermarkt een partij sigaretten gestolen ter waarde van ongeveer
E 15.000,- Ook nam men voor ongeveer E 250,- aan postzegels mee. Men heeft zich toegang tot het pand verschaft door een gat in het dak van het gebouw te zagen. Men wist kennelijk waar men aan begon, want de dag ervoor was er juist een nieuwe partij sigaretten afgeleverd.

13:54 28-MEI-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, PROVINCIALEWEG

Mishandeling na verkeersconflict

De politie heeft een 32, een 40 en een 42-jarige man, allen uit Utrecht, aangehouden wegens mishandeling na een verkeersconflict. De mannen zouden een busje van een bedrijf hebben afgesneden door plotseling van de rechter naar de linkerrijstrook te wisselen en af te remmen. De bestuurder van het busje moest naar rechts sturen en de auto rechts inhalen. Daarbij zou hij zijn middelvinger naar de bestuurder van de andere auto hebben opgestoken. Bij de volgende kruising, ter hoogte van station Koog Bloemwijk, moest het bedrijfsbusje stoppen en even later kwamen de drie verdachten daar om heen staan. Eén van de drie inzittenden van het busje kreeg vervolgens vuistslagen van één van de verdachten.Daarna pakte men een ijzeren staaf uit de open laadbak van het busje en een kleine jerrycan met benzine. De benzine werd in de cabine van het busje gegooid, waardoor de inzittenden benzine op hun kleding kregen. Toen zij uitstapten werd één van hen, een 39-jarige man uit Beverwijk, met de ijzeren staaf bewerkt. Het slachtoffer kreeg een bloedende lip en een gekneusde pols. De verdachten werden ingesloten.


---- --