Provincie Noord-Holland

Hondepoep op straat en te hard rijden zijn grote ergernis

Het overzicht van de Sociaal-culturele Kerncijfers 2004 is gereed. Deze vierjaarlijkse publicatie geeft een beeld van sociaal-culturele ontwikkelingen die verband houden met het welzijn en welbevinden van de bewoners van Noord-Holland, en met de sociaal-culturele voorzieningen in de provincie. Er wordt in deze editie bijzondere aandacht besteed aan de woon en gezondheidssituatie van ouderen. Zo blijkt dat drie van de vier ouderen in Noord-Holland ernstige beperkingen ondervinden in hun dagelijkse bezigheden en dat zeven van de tien ouderen in Noord-Holland "niet gelijkvloers" woont.
Verder is er informatie over de arbeid en onderwijsdeelname, alsook over de inkomens van de bewoners van Noord-Holland. In het hoofdstuk Leefbaarheid is informatie opgenomen over veiligheid. De vaakst voorkomende klacht als het gaat om criminaliteit in de buurt is "hondenpoep op straat", gevolgd door "te hard rijden".
Vervolgens vormen ook cultuur, politieke participatie en gezondheidszorg de centrale themas in deze kerncijfers. Zoveel mogelijk is aandacht besteed aan de verschillen tussen de regios in Noord-Holland en aan veranderingen in de tijd. De kerncijfers bieden hulp bij de beleidsontwikkeling in maatschappelijke organisaties en instellingen, gemeenten en initiatieven van burgers. Zonder informatie over de bewoners van Noord-Holland is het immers lastig beleid of activiteiten te ontwikkelen. De publicatie is een uitgave van de afdeling Zorg, Welzijn en Cultuur (ZWC) van de provincie Noord-Holland. Te bestellen via sociaal-beleid@noord-holland.nl, of via het secretariaat van de afdeling ZWC, tel. (023) - 5145371

Marieke Ottevanger 28 mei 2004