Politie Drenthe

Zaterdag

HOOGEVEEN 29-05-2004

Fietser aangereden
HOOGEVEEN Op de kruising van de Hoofdstraat met de Grote Kerkstraat in Hoogeveen raakte vrijdagnacht een 17 jr. fietser uit die plaats gewond. Hij kwam op de kruising in botsing met een personenauto bestuurd door een 37 jr. man uit Hoogeveen. Deze was met zijn auto gekeerd op de Grote Kerkstraat en reed in verboden richting de kruising op. Beide bestuurders hadden elkaar niet gezien. De fietser is met beenletsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Politie deelt boetes uit voor rijden onder invloed

ROLDE/ASSEN Een 36 jr. scooterbestuurder uit Grolloo kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een transactievoorstel van 190 euro nadat de politie hem op de Hoofdstraat in Rolde had aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de man werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,65 promille.
Een 73 jr. vrouw uit Assen moet bijna het dubbele betalen. Zij kreeg namelijk een transactievoorstel van 300 euro voor het rijden in een auto met een alcoholgehalte van 0,9 promille. Vrijdagavond reed ze zonder verlichting over de Zuidersingel in Assen. Toen de politie haar daarvoor bekeurde roken de agenten een sterke alcohollucht waarna de vrouw werd aangehouden.

Burger attendeert politie op dronken automobilist WACHTUM/ZUIDWOLDE Doordat een weggebruiker de politie attendeerde op het gevaarlijk weggedrag van een medeweggebruiker kon vrijdagmiddag een dronken automobiliste van de weg worden gehaald. De melder zag ter hoogte van Wachtum een auto slingerend op de A-37 rijden, belde via de GSM de politie en gaf het kenteken van de auto door. Een politiepatrouille vatte post bij het klaverblad Hoogeveen en zag de bewuste auto de N-48 oprijden. Omdat de bestuurster geen gevolg gaf aan een aantal stoptekens werd zij op de Noorderweg in Zuidwolde tot stoppen gedwongen. De 49 jr. bestuurster uit Amsterdam stapte waggelend uit de auto, werd aangehouden en daarna overgebracht naar een politiebureau. Daar weigerde ze mee te werken aan een ademanalyse. Haar rijbewijs werd hierna ingevorderd en na het afleggen van ene verklaring is ze in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijzen in
MEPPEL/EMMEN De politie vorderde vrijdagavond de rijbewijzen in van twee beschonken automobilisten. In Meppel raakte een 23 jr. man uit die plaats zijn rijbewijs kwijt omdat hij met een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille over Blankenstein reed. Hij trok de aandacht van de politie omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Ook daarvoor kreeg hij een boete.
Op de Stationsstraat in Emmen hield de politie een 35 jr. man uit Schoonoord aan die daar in zijn auto reed met een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij i.v.m. een eerdere veroordeling voor een zelfde overtreding al een voorwaardelijke rijontzegging heeft.

Vouwwagen gestolen
COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een bedrijf aan de Printer in Coevorden een vouwwagen gestolen. De vouwwagen stond op een afgesloten terrein. De dieven hebben het toegangshek geforceerd en daarna de vouwwagen achter een oud vierkant model personenauto gekoppeld. Een getuige zag nog net twee mannen wegrijden in de auto met de vouwwagen erachter. Een zoekactie van de politie had geen resultaat.

Politie neemt auto in beslag
GASSELTERNIJVEEN Een 23 jr. inwoner van Gasselternijveen is zijn auto kwijt. De politie nam deze vrijdagavond in beslag toen de bestuurder bij een verkeerscontrole op de Vaart in Gasselternijveen tegen de lamp liep. De man heeft namelijk geen rijbewijs, de auto is niet verzekerd en niet APK gekeurd. Achter de auto zat een onverlichte aanhangwagen die ook geen losbreekreminrichting had. Als klap op de vuurpijl had de man ook nog fors gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij een alcoholgehalte had van maar liefst 2,1 promille. Hij kreeg een dagvaarding en boetes voor de verschillende overtredingen.

Fietser schrikt en komt ten val
EMMEN Een 78 jr. man uit Emmen is vrijdagavond met waarschijnlijk een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis. De kwam raakte gewond toen hij met zijn fiets kwam te vallen op de Valtherzandweg in zijn woonplaats. Hij fietste daar samen met zijn vrouw op het fietspad. Toen een achteropkomende bromfietser uit voorzorg claxonneerde schrok de man zo dat hij met zijn fiets in de berm kwam en daardoor viel.

Forse boete voor verzet tegen de politie
ASSEN Twee 19 jr. jongens uit Assen kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag elk een boete van 220 euro omdat ze zich hebben verzet tegen hun aanhouding en een boete van 15 euro voor het fietsen zonder licht. De jongens fietsten zonder licht over de Westerlaan in Assen. Toen ze daarvoor door de politie werden bekeurd begonnen ze zich agressief en opstandig te gedragen en wensten hun naam niet op te geven. Toen ze daarop werden aangehouden verzetten ze zich zodanig dat de politie assistentie moest vragen om beide verdachten naar een politiebureau over te brengen. Na verhoord te zijn kregen de jongens het transactievoorstel uitgereikt en werden in vrijheid gesteld.

Kind valt in vijver
HOOGEVEEN Een anderhalf jarig jongetje heeft waarschijnlijk zijn leven te danken aan snel en doortastend optreden van een aantal buurtbewoners en de hulpverleningsdiensten. Het jochie viel in een onbewaakt ogenblik in een vijvertje in de tuin achter de woning van zijn ouders aan de Pollux in Hoogeveen. De vader ontdekte dit en haalde het kind uit het water. Twee buurtbewoners kregen het drama mee en begonnen direct met reanimatie en hartmassage. Dit werd overgenomen door ambulancemedewerkers die door de moeder waren gewaarschuwd en snel ter plaatse waren. Ook een mobiel trauma team kwam met de heli hulp verlenen. Het kind werd overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Toen zijn hart en ademhaling weer op gang kwamen is hij voor nader onderzoek en behandeling overgebracht naar het AZ Groningen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagochtend 08.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl