Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

28 mei 2004

Persuitnodiging

Europees commissaris lamy spreekt op lnv-conferentie

De Europese Commissaris voor Handel, Pascal Lamy, houdt op dinsdag 1 juni een inleiding tijdens de conferentie .Beleidscoherentie, landbouw en ontwikkeling; uitdaging of bedreiging.. Deze conferentie wordt georganiseerd door het ministerie van LNV. Aan de orde komt de vraag hoe aanpassingen van het landbouwbeleid kunnen bijdragen aan armoedebestrijding en verlichting van de problemen van de armste landen. De medewerking van Lamy is op de valreep toegezegd. Andere sprekers zijn minister Veerman van LNV, Kiyotaka Akasaka (plaatsvervangend secretaris-generaal van de OESO), Louise Fresco (adjunct directeur-generaal van de FAO) en Ron Keller (directeur-generaal Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken).

De bijeenkomst wordt besloten met een forumdiscussie onder leiding van Stefan Tangermann, directeur van het directoraat Voedsel, Landbouw en Visserij van de OESO.

De conferentie vindt plaats in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag en duurt van 14.00- 17.00 uur. Vertegenwoordigers van de media kunnen dit evenement bijwonen. Zij kunnen zich aanmelden bij Ton van der Molen, telefoon 070-3784791.

28 mei 04 12:14