Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 01-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Ongeval bij achtervolging

AMERSFOORT Op maandag 31 mei vond ongeval tijdens een achtervolging van een gestolen auto een ongeval plaats.

Rond 18.15 uur zagen politiemensen een gestolen auto rijden en zetten met twee autos de achtervolging in. Daarbij reden zij over de Amsterdamseweg, komende uit de richting van Soest en gaande in de richting van het centrum. Daarbij reed de verdachte bestuurder vanaf de kruising met de Radiumweg over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Twee politievoertuigen bleven hem over de goede rijstrook volgen. Verderop stuurde de verdachte zijn auto de juiste rijstrook op. Daarbij sneed hij een politieauto af. Die moest uitwijken en hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Daarbij kwam de politiewagen in aanrijding met de andere naast hem rijdende politiewagen. Die politiewagen botste op de auto van een 54-jarige man uit Amersfoort. Deze automobilist stond stil op het voorsorteervak voor het rechtsafslaande verkeer bij de kruising met de Berkelstraat / Mijnbouwweg.

Eén van de politievoertuigen kon de achtervolging voortzetten. De auto met de verdachte botste op de Puntenburgerlaan tegen een geparkeerde auto. De verdachte werd niet meer in de auto aangetroffen. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Eén politieman is met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek naar huis.

Ten val

AMERSFOORT Op maandag 31 mei raakte een fietser gewond.

Rond 17.40 uur fietste een 50-jarige man uit Amersfoort over de Grote Spui. Vermoedelijk doordat hij behoorlijk diep in meerdere glaasjes had gekeken, kwam hij ten val. De Amersfoorter is voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Helm voorkomt erger

WOUDENBERG Op maandag 31 mei raakte een racefietser gewond bij een ongeval.

Rond 16.15 uur fietste een racefietser (gegevens onbekend) over De Heygraeff, komende uit de richting van Quatre Bras en gaande in de richting van de camping bij het Henschotermeer. Doordat hij op het laatst vol in de remmen ging, sloeg hij met zijn racefiets over de kop. Dankzij zijn racefietshelm viel het letsel mee. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance aan een hoofdwond behandeld.

Onder invloed

AMERSFOORT Op maandag 31 mei werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 12.20 uur controleerden politiemensen op de Industrieweg een
48-jarige bromfietser uit Amersfoort. De man had hoogst waarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 350 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.