Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel benoemt Nederlanders in de top van het bedrijf

Rijswijk, 1 juni 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat Marco Huberts (44) is benoemd tot President Northern-Europe. De heer Huberts was sinds juli 2002 verantwoordelijk voor Alcatel's activiteiten in de Benelux. Hij wordt opgevolgd door Guus Bengsch (39).

De heer Huberts draagt de verantwoordelijkheid voor de regio Noord-Europa bestaande uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Nordics (Denemarken, Noorwegen en Zweden) en de Baltics (Estland, Letland, Litouwen). Zijn belangrijkste taak is het verder stroomlijnen van de grensoverschrijdende bedrijfsprocessen en het uitbouwen van Alcatel's positie als toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen. Huberts heeft sinds 1984 verschillende internationale functies bekleedt binnen Alcatel in Nederland, Italië, Duitsland en Singapore. Van 2002 tot heden was hij Vice President Benelux. Daarvoor was hij General Manager van de optische netwerkdivisie in Duitsland.

De heer Bengsch is benoemd tot Vice President Benelux en draagt daarmee de eindverantwoordelijkheid voor alle activiteiten van Alcatel in de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Bengsch is sinds 1993 in dienst van Alcatel. In de afgelopen tien jaar bekleedde de heer Bengsch diverse managementposities voor Alcatel in Nederland, Spanje, Groot-Brittannië en België. Voorafgaand aan deze benoeming was Bengsch verantwoordelijk voor Alcatel's vaste netwerkactiviteiten in Noord-Europa. Daarvoor was hij General Manager van Alcatel's breedbandactiviteiten (waaronder ADSL) in Spanje en Portugal. Gezien zijn ervaring zal de heer Bengsch zich in de Benelux inzetten voor de verdere uitbouw van Alcatel's leidende positie in breedband. Hij zal hierbij de nadruk leggen op de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor zowel vaste als mobiele gebruikers.

Over Alcatel

Alcatel levert complete communicatie-oplossingen aan telecomoperators, dienstenaanbieders en het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen zij spraak-, data en videotoepassingen bieden aan hun klanten of hun medewerkers. Alcatel gebruikt zijn leidende positie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken, -toepassingen en -diensten om toegevoegde waarde te leveren aan zijn klanten. Alcatel boekte in 2003 een omzet van 12,5 miljard Euro en is actief in meer dan 130 landen.