Ingezonden persbericht


COMPUTER ASSOCIATES OMARMT OPEN SOURCE EN ONTHULT STRATEGIE


- Introduceert open source versie van Ingres en KGEM
- Introduceert Document Management oplossing met Plone Engine
- Kondigt samenwerking aan met JBoss en Zope

- Onthult eerste open source management technologiebundel

Nieuwegein, 1 juni 2004 ­ Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), heeft op CA World 2004 in Las Vegas haar nieuwe strategie gepresenteerd voor het leveren van hoogwaardige oplossingen aan klanten die voordeel willen halen uit open source technologie. De nieuwe strategie onderstreept CA¹s commitment aan de open source gemeenschap. CA kondigt aan haar Ingres Enterprise Relational Database en Kernel Generalized Event Management (KGEM) in open source te brengen. Daarnaast introduceert het bedrijf BrightStor Document Manager, gebaseerd op de open source Plone document management engine, en kondigt het aan te gaan samenwerken met JBoss, Inc. en Zope Corporation.

Tegenwoordig worden steeds meer technologieën aangeboden in de vorm van open source software. CA heeft daarom besloten om het Open Innovation Model (zoals beschreven in OEThe Era of Open Innovation¹ door Henry W. Chesbrough van Harvard Business School) te omarmen. Dit model promoot het actief delen, gebruiken en ondersteunen van alle beschikbare interne en externe innovaties om de best mogelijke oplossingen voor klanten te creëren. Met dit model als uitgangspunt zal CA bestaande open source projecten mede-onwikkelen, promoten en ondersteunen. Bovendien zal CA zich sterk gaan maken voor het leveren van een continue bijdrage aan de open source gemeenschap en zich opstellen als een groot promoter van de open source beweging.

"CA heeft bij het ontwikkelen van software altijd goed geluisterd naar haar achterban, zoals klanten, partners en andere marktleiders," zegt Mark Barrenechea, senior vice president of product development bij CA. "Door deze aanpak ook toe te passen bij de open source gemeenschap, stimuleren we open innovatie en versnellen we het leveren van management software-oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten."

Belangrijkste initiatieven

IT-organisaties hebben open source software omarmd en eisen kwaliteit, schaalbaarheid, functionaliteit en ondersteuning voor deze oplossingen. Door gebruik te maken van de kracht van de open source gemeenschap, breidt CA haar ontwikkelcapaciteit uit en komt tegemoet aan de wensen van de klanten.

... De open source versie van Ingres Enterprise Relational Database (Ingres) voor Linux zal binnen 90 dagen op de markt komen met een OECA Trusted Open Source License¹. Ingres ondersteunt de Oracle Cluster File System (OCFS) voor Linux Cluster Support en IBM¹s Distributed Lock Manager (OpenDLM) om nieuwe clusterfunctionaliteit te bieden. Hiermee kunnen klanten schaalbaarheid en betrouwbaarheid bereiken op een voordelig clusterplatform. ... BrightStor Document Manager is een nieuwe oplossing die is toegevoegd aan de BrighStor productportfolio van storage managementoplossingen. BrightStor Document Manager combineert open source technologie van Plone met CA¹s BrightStor portal. Klanten beschikken hiermee over een gebruiksvriendelijke en kosten-effectieve document managementoplossing. ... Ingres zal ook de eerste database zijn onder de Zope RDBMS Persistence Engine.

"Nu de eisen met betrekking tot storage en informatie steeds hoger worden zullen Ingres en Plone de open source standaard worden voor gestructureerd en ongestructureerd data management," zegt Mark Barrenechea. "Met deze initiatieven kunnen CIO¹s gebruikmaken van betrouwbare open source middelen en kunnen ze bedrijfsbrede ondersteuning krijgen voor hun informatiemanagement behoeften."

Belangrijke open source projecten

CA werkt momenteel ook samen met andere commerciële leden van de open source gemeenschap om de ontwikkeling van betrouwbare open source technologieën te stimuleren:

... CA en JBoss, Inc. zijn van plan een complete open source oplossing te creëren, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de vraag naar hoogwaardige relational storage in combinatie met op J2EE gebaseerde apllicatieservers. ... CA en Zope gaan klanten schaalbare, open source content management oplossingen bieden die compatibel zijn met relational database technologie en die voldoen aan de eisen van het bedrijfsleven op het gebied van performance, data-opslag en beheersbaarheid. ... CA ontwikkelt en dient de KGEM instrumenten in bij de open source gemeenschap. KGEM is een nieuwe kernel toepassing die ervoor zorgt dat managementapplicaties op een gestandaardiseerde manier kunnen samenwerken met Linux. Interfaces voor managementsoftware kunnen nu gebouwd worden in en verstuurd worden met elke Linux distributie. ... CA kondigt de eerste open source technologiebundel, ijpl (ingres, java, python, linux), aan in de markt. Deze bundel levert de snelheid van Ingres, de kracht van Java en Python en de kwaliteit van Linux om de groei en innovatie van managementsoftware te stimuleren.

Voor aanvullende informatie over hoe CA innovatie stimuleert en de open source gemeenschap omarmt, kunt u een bezoek brengen aan: http://ca.com/opensource

(732 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA

Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), ¹s werelds grootste management softwarebedrijf, levert oplossingen voor infrastructuur, security, storage en life cycle management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com.

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau:

Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA:

Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---