Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

1 juni p071


Deelnemers ontwerpwedstrijd Josephhof geselecteerd

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft drie projectontwikkelaars voor de herontwikkeling van de St. Josephhof geselecteerd. Hopman Interheem met de Architecten Cie en Stijlgroep, Kalliste en Giesbers Bouw met Mecanoo Architecten, en Volker Wessels Vastgoed en Timpaan met AWG Architecten zijn gekozen vanwege hun visie op het St. Josphhof, referentieprojecten, ervaring en financieel-economische geschiktheid. Er zijn 14 inzendingen binnengekomen.

De ontwikkelaars krijgen de opdracht om een plan te maken met hoofdzakelijk woningbouw. Veertig procent hiervan moet sociale woningbouw zijn, 1000 m2 moet groen zijn.
De ontwikkelaars hebben de vrijheid om van een groter plangebied uit te gaan als daardoor een betere aansluiting met de omgeving ontstaat. Ook mogen ze extra ondergrondse parkeerruimte voor vergunninghouders maken.

De plannen moeten op 1 oktober worden ingeleverd. Daarna beoordeelt een jury van omwonenden en ondernemers onder leiding van een onafhankelijke voorzitter de plannen. De Commissie Beeldkwaliteit adviseert de jury. Verder beoordeelt een ambtelijke commissie of de plannen voldoen aan de randvoorwaarden en of ze haalbaar zijn. Op basis van beide adviezen zal het College een plan selecteren voor de herontwikkeling van de St. Josephhof.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 024 - 329 23 80