Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 1 juni

Alkmaar 01-06-2004 - 15.00 uur

Man mishandeld

Alkmaar, maandag 31 mei 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 24-jarige man uit Enkhuizen mishandeld op het Waagplein. Kort daarvoor bevond het slachtoffer zich in een horecabedrijf aan genoemd plein. Plotseling werd hij omringt door een vijftal personen waaronder een ex-vriendin. Zonder dat daartoe enige aanleiding werd gegeven werd het slachtoffer door de vijf personen geschopt en geslagen. Toen zowel het slachtoffer als zijn belagers door personeel van het bedrijf naar buiten waren gewerkt greep één van zijn belagers hem bij de keel en dreigde hem te doden. Ook nu werd het slachtoffer weer geschopt en geslagen. Uiteindelijk wist hij te ontkomen in een taxi. De man most zich onder doktersbehandeling stellen in verband met verwondingen aan hoofd, arm en rug.

Gestolen auto betrokken bij aanrijding

Castricum, maandag 31 mei 2004.

Maandag ontstond een kleine aanrijding op de Dorpsstraat met alleen materiele schade. Nadat de betrokkenen met behulp van de politie de formulieren hadden ingevuld bleek dat de bij de aanrijding betrokken bestelwagen was gestolen in Wormerveer. Toen dit bekent werd renden de twee inzittenden, mannen van 30 en 44 jaar en afkomstig uit Wormerveer en Amsterdam weg. Een eerste zoektocht naar de mannen leverde niets op maar kort daarna werden zij aangetroffen op het station van Castricum. Beiden werden daar aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na belediging agenten

Schoorl, maandag 31 mei 2004.

Maandagavond werd een 21-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Damweg. Tijdens een alcoholcontrole werd een vriend van de verdachte voor een blaasproef overgebracht naar het politiebureau. De verdachte was het hier niet mee eens en begon de daar aanwezig agenten uit te schelden. Ook uitte hij een aantal seksistische beledigingen in de richting van één van de agenten. Hierop is de man aangehouden.

Diefstal vrachtwagen

Heerhugowaard, dinsdag 1 juni 2004

In de nacht van maandag op dinsdag werd een vrachtauto gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Pannekeetweg. Het voertuig stond geparkeerd achter een hekwerk. De dader heeft dit hekwerk vernield waarna hij de vrachtwagen heeft weggenomen. Het betreft een auto van het merk Iveco en voorzien van het kenteken BG-HN-75. De auto is geel/groen van kleur en voorzien van het logo van de provincie Noord-Holland.

Auto gestolen na inbraak woning

Alkmaar, dinsdag 1 juni 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Vlietwaard. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Vanuit het huis werd de sleutel van de auto van de bewoner weggenomen. Deze auto, die voor de woning stond geparkeerd, bleek te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Nissan, type Micra. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken HD-HD-57.