Gemeente Capelle a/d IJssel

Sporten en spelen in eigen wijk

Het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel houdt deze zomer diverse sport- en spelactiviteiten in de wijken.

s-Gravenland/Capelle-West
In s-Gravenland/Capelle-West wordt voor wat betreft de organisatie en uitvoering samengewerkt met de Brede School Netwerken en BSO IJsselkids B.V. De activiteiten vinden plaats in de wijk Capelle-West op het veld achter de Willem Barentszstraat. Gedurende de zomermaanden kunnen kinderen van 7 tot 16 jaar uit deze wijken iedere donderdagmiddag terecht om deel te nemen aan gratis sport- en spelactiviteiten. Het definitieve aanbod van activiteiten wordt vastgesteld in samenspraak met de kinderen.

De start van de activiteiten is op donderdag 3 juni 2004. Van 15.30 uur tot 17.00 uur is er een aanbod voor de leeftijdsgroep 7-12 jaar en tussen 17.00 uur en 18.00 uur voor de leeftijdsgroep 12-16 jaar.

Schenkel
Ook in de wijk Schenkel gaat het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel deze zomer van start met het project sport en spel in de wijk. In Schenkel wordt onder andere samengewerkt met het WOP Schenkel en Stichting Jongerenwerk Capelle aan den IJssel. De activiteiten in Schenkel vinden tijdens de zomermaanden plaats op het (sport)veld aan de Dotterlei.

De start van de activiteiten is op woensdag 16 juni 2004. Van 15.00 uur tot 16.30 uur is er een aanbod voor de leeftijdsgroep 7-12 jaar en tussen 19.00 uur en 20.30 uur voor de leeftijdsgroep 12-16 jaar.

Oostgaarde en Schollevaar-Oost
In Oostgaarde en Schollevaar-Oost wordt wijksport op een speciale manier opgezet. Het is de bedoeling om in beide wijken een uitleenpunt voor sport- en spelmaterialen te realiseren. Daarnaast wordt er voor deze wijken een sportbuurtwerker aangesteld die vanuit de uitleenpunten een structureel aanbod aan sport- en spelactiviteiten gaat opzetten voor de jeugd. Het Sportservicepunt (coördinatie), de Brede School Netwerken, Support en Stichting Jongerenwerk werken zeer intensief samen aan de realisering hiervan. Daarnaast wordt er overlegd met diverse wijk- en buurtorganisaties vanuit de betreffende wijken.