Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 3 juni 2004

Truze Lodder nieuwe commissaris bij NS

Mevrouw T. M. Lodder is met ingang van 2 juni benoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij de Nederlandse Spoorwegen. Mevrouw Lodder (1948) is sinds 1987 zakelijk directeur van De Nederlandse Opera en sinds 1992 tevens directeur van de Stichting Het Muziektheater te Amsterdam.

De Raad van Commissarissen bestaat nu uit:
W. Meijer (voorzitter), H. Zwarts (vice-voorzitter), dr. F.J.G.M. Cremers, mevr. drs. N. Kroes, drs. J.W.E. Neervens en mevr. T.M. Lodder.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie, NS Persvoorlichting: 030 - 235 70 70

NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt dagelijks het vervoer van meer dan 1 miljoen reizigers en beheert 387 stations. Bij het bedrijf werken bijna 25.000 mensen.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Sinds 1995 is het beheer van de rails, seinen, bovenleiding, etc. door het ministerie van Verkeer en Waterstaat toegewezen aan ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Rail ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --