Persberichten regio Brabant Noord 3 juni

's-Hertogenbosch 03-06-2004

District Den Bosch

AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK IN WONING

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige Bossche aangehouden op de Marie Koenenlaan in haar woonplaats. Ze wordt verdacht van betrokkenheid van diefstal uit een woning aan de Jan Mosmanslaan in s-Hertogenbosch. Een getuige zag die middag dat er ingebroken werd in de woning en belde de politie. De getuige ging er op af en zag twee personen van de oprit afkomen met allerlei spullen. De man probeerde één van de personen aan te houden, maar hij kreeg een klap en belandde in de struiken. Daarbij raakte hij gewond aan knie en gezicht. De gewaarschuwde politie trof even verder op een auto aan met de sleutels er op. Deze auto is mogelijk door de daders gebruikt. In de Marie Koenenlaan trof de politie de Bossche aan, die eigenaar van de auto bleek te zijn. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

TELEFOON WEGGENOMEN

s-Hertogenbosch Een 24-jarige Bosschenaar is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Copernicuslaan in zijn woonplaats. Hij had die nacht bij een 44-jarige Bosschenaar de telefoon uit zijn handen gegrist in de Visstraat in s-Hertogenbosch. Even later kon de man op de Copernicuslaan aangehouden worden. Hij had de telefoon zojuist weggegooid, maar die werd even verderop teruggevonden. De man is ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Het biketeam heeft woensdagmiddag een 14-jarige Bosch meisje aangehouden op de Zuid Willemsvaart in haar woonplaats. Ze had kleding weggenomen uit een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en ze wordt voorgedragen bij Buro Halt.

Een 47-jarige inwoner van Vught werd woensdagmiddag eveneens aangehouden voor winkeldiefstal. Dit gebeurde in een winkel aan de Visstraat in s-Hertogenbosch. De man bleek tevens in het bezit te zijn van drugs, vermoedelijk heroïne. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

IN BEZIT VAN HARDDRUGS

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond drie verdachten aangehouden inzake harddrugs. Een 49-jarige inwoner van Sint Oedenrode en een 27-jarige Bossche werden aangehouden op de Parallelweg in s-Hertogenbosch. De 49-jarige verdachte bleek in het bezit van een bolletje met vermoedelijk cocaïne. De 27-jarige Bossche bleke geen drugs bij zich te hebben en werd weer in vrijheid gesteld. Op het Van Coehoornplein in s-Hertogenbosch werd die avond een 41-jarige Bosschenaar aangehouden. Ook hij bleek in het bezit te zijn van een bolletje cocaïne.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch, nabij de middelbare school. In totaal zijn 49 fietsers staandegehouden en bekeurd voor het rijden door roodlicht.

District Aa en Dommel

AANHOUDING VOOR DIVERSE FEITEN

Sint-Michielsgestel
De politie heeft woensdagmorgen een 19-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met een 23-jarige Bosschenaar op 21 mei kentekenplaten weggenomen te hebben van een auto die geparkeerd stond aan de Venkant in Sint Michielsgestel. Vervolgens zouden ze met de gestolen kentekenplaten op hun auto getankt hebben bij een tankstation aan de Nieuwstraat in Sint Michielsgestel zonder te betalen en daarna hebben de heren gepoogd een motor weg te nemen die aan de Theerestraat stond geparkeerd. Op basis van opgegeven signalementen en getuigenverklaringen kwam de politie de mannen op het spoor. 26 mei werd de 23-jarige Bosschenaar reeds gehoord voor deze zaken. Woensdag meldde de nu aangehouden verdachte zich op verzoek van de politie op het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

District De Leijgraaf

TE HARD BIJ WEGWERKZAAMHEDEN

Uden
De politie heeft woensdagmiddag gecontroleerd op de Industrielaan in Uden. In verband met de wegwerkzaamheden aldaar geldt een snelheidslimiet van 30 km/u. In totaal werden 14 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/u. De politie zal de komende tijd hier vaker controleren.

UDENAAR MET MES AANGEHOUDEN

Uden -
De politie controleerde woensdagavond een groep overlast veroorzakende jongeren op de Drossaard in Uden. Agenten zagen dat een 16-jarige Udenaar snel wat wegstopte in zijn jas, toen zij ter plaatse kwamen. Controle wees uit dat hij een vlindermes bij zich had. Daarop werd hij aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

District Maasland

AUTO WEGGENOMEN BIJ EEN WONINGINBRAAK

Oss
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een woninginbraak aan de Rusheuvelstraat in Oss een auto weggenomen. De daders zijn via de achterzijde van de woning binnengekomen. Daar maakten zij ondermeer de sleutels van de auto buit, waarna ze met de naast de woning geparkeerde zwarte Mercedes voorzien van het kenteken 96-HR-VN, weggereden zijn.

VOGELS WEGGENOMEN

Oss
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag vanuit een vollere achter een woning aan de Wagenaarstraat in Oss zon twintig vogels weggenomen. Het ging hier ondermeer om Sijsen, Vinken, Kanaries en Putters. De vogels waren geringd.

BROMFIETSTER GEWOND GERAAKT

Oss Bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwe Hescheweg / Titus Brandsmalaan in Oss is donderdagmiddag een 16-jarige bromfietster uit Maren Kessel gewond geraakt. Ze reed over de Nieuwe Hescheweg in de richting van Heesch toen een 54-jarige automobilist uit Zaltbommel de nieuwe Hescheweg over wilde steken. De bestuurder van de auto merkte de bromfietster te laat op en beiden konden niet meer remmen. Daarop ontstond een aanrijding. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss.

District Land van Cuijk

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Cuijk
In een woning aan de Sleedoorn in Cuijk heeft de politie woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. In een slaapkamer trof de politie 101 planten en apparatuur aan. Op de zolder trof de politie nog eens 76 planten en apparatuur aan. Tevens bleek met de stroomvoorziening geknoeid te zijn. De 44-jarige bewoner is gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER RIJDT ONDER INVLOED

Beugen
De politie heeft woensdagavond een 20-jarige bromfietser uit Boxmeer aangehouden op de Provincialeweg in Beugen. De man viel op omdat hij met behoorlijke vaart over de Provincialeweg reed. Toen de politie hem controleerde, bleek hij te veel gedronken te hebben. Verder bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en de inwoner van Boxmeer zonder certificaat te rijden. Hij kon later die avond met verschillende processen-verbaal huiswaarts keren.