Provincie Noord-Holland

Waarnemend burgemeester Opmeer benoemd

De heer H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, heeft in goed overleg met zes fractievoorzitters en raadsgriffier van de gemeente Opmeer besloten de heer G.J.A.M. Nijpels te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Opmeer.
De heer Nijpels is vanaf 2001 tot heden directeur van Holland Stores Group BV.
Van mei 1999 tot 2001 was hij management consultant, interim manager, projectmanager en trainer bij LMI Europe B.V. Hiervoor was hij van 1990 tot mei 1999 wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Den Helder. Daarnaast vervult de heer Nijpels diverse nevenfuncties. Zo is hij o.a.: voorzitter van de Helderse Ondernemers Vereniging, bestuurslid van de Ondernemersfederatie Kop van Noord-Holland, penningmeester Regionaal Expertise Centrum en voorzitter Stichting Speciaal Onderwijs Den Helder en Omstreken. De heer Nijpels is 52 jaar en lid van de VVD.

De huidige waarnemend burgemeester, de heer drs. J.F.N. Cornelisse is met ingang van 15 juni 2004 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Andijk.
Het is bestendig beleid van de Commissaris van de Koningin in dergelijke omstandigheden een waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Nijpels treedt met ingang van 15 juni 2004 in functie tot het moment dat definitief in de burgemeestersvacature is voorzien.

Raymond Fillet 3 juni 2004