Politie Zuid-Holland-Zuid

04/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-06-2004 - Persberichten District I

INBREKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 3 juni op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Hij had zich daar vrijwillig gemeld. Hij wordt ervan verdacht samen met een 19-jarige man uit Dordrecht op 28 februari 2003 te hebben ingebroken in een winkel aan de Voorstraat. Deze Dordtenaar werd op 31 mei op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden waar hij zich vrijwillig meldde. Uit de winkeletalage aan de Voorstraat werden toen modelautootjes gestolen. Beide verdachten zijn mogelijk ook betrokken geweest bij een diefstal uit een woning aan de Kromhout in de maand april 2003. Daarbij werden een gitaar en een digitale camera gestolen. De politie zet het onderzoek voort.

DRUGSCONTROLE IN TOURINGCAR
DORDRECHT- De politie heeft een drugscontrole in een touringcar gehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 4 juni zag de politie deze Belgische touringcar rijden over de A16. Bij de Zuidpunt werd de bus staande gehouden. In de bus zat een gezelschap van ongeveer 10 personen in de leeftijd van 20 jaar. Het gezelschap was in Amsterdam geweest. Enkele personen gaven zakjes marihuana af. De drugshond vond in diverse tassen nog wat zakjes marihuana. Alles werd in beslag genomen.

DRONKEN?
DORDRECHT- Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht heeft voor veel onrust gezorgd. Op donderdag 3 juni reed zij op haar bromfiets over de Nicolaasstraat. De vrouw verloor de macht over het stuur en viel tegen een geparkeerde auto aan. De vrouw raakte niet gewond. De vrouw moest een blaastest ondergaan maar dit mislukte. Er werd daarom bloed geprikt. De vrouw kreeg een rijverbod van 24 uur. De vrouw bevond zich toen op het politiebureau. Toen een agent even de kamer uitliep om vervolgens weer terug te keren, merkte hij dat de sleutels van zijn kast waren verdwenen. Hij ondervroeg hij de vrouw. Ze zij geen sleutels te hebben weggenomen. Toen ze even later haar zakken moest legen, kwamen de sleutels hier uit rollen.

BRAND SLOOPPAND
DORDRECHT- In een slooppand aan de Mathijs Marisstraat is brand uitgebroken. Dit gebeurde op donderdagavond 3 juni. De brandweer bluste de brand. Er is niemand gewond geraakt. De politie sluit brandstichting niet uit.