Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Burgemeester reikt burgerjaarverslag 2003 uit

Albrandswaard Met de uitreiking van het inmiddels tweede burgerjaarverslag (2003) hoopt Anja Latenstein van Voorst-Woldringh, burgemeester van Albrandswaard, de inwoners meer te betrekken bij de beleidsvoorbereiding, besluitvorming en de uitvoering.

Het betrekken van inwoners bij de beleidsvoorbereiding, de besluitvorming en de uitvoering is een leertraject, zegt ze in het burgerjaarverslag 2003. Tot nu toe is bij ruimtelijke ordeningprocedures voldaan aan de wettelijke normen. In 2003 is de conclusie getrokken dat deze wettelijke verplichtingen niet voldoende zijn om inwoners goed bij besluitvorming te betrekken. Daarom worden inwoners eerder geïnformeerd. Daarvoor maken we onder meer gebruik van wijkfora, stichtingen die beleid uitvoeren (zoals SWOA, Sportstichting
Albrandswaard, etc.), jeugd- en jongerenwerk, een raadswandeling en dergelijke.
Het betrekken van inwoners bij raadsvergaderingen lukt nog niet zo heel goed. Hoe zorgen we ervoor dat u zich meer betrokken voelt bij de gemeenteraad en de politieke besluitvorming? We publiceren de agendapunten op internet en in De Schakel. De complete verslagen worden op internet gepubliceerd. We zijn op de goede weg. In 2004 wordt nagedacht hoe we de inwoners verder bij de besluitvorming kunnen betrekken. Daar gaan we actief mee aan de slag.

Om te laten zien dat het haar menens is nodigt burgemeester Latenstein van Voorst-Woldringh dit jaar een aantal inwoners uit om het burgerjaarverslag 2003 in ontvangst te nemen.