Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met onderhandelingsresultaat Rabo-CAO 04-06-2004

Leden hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de Rabobank CAO 2004/2005. Dat betekent dat er wat ons betreft een CAO is. Wij hebben dat afgelopen vrijdag Rabobank laten weten.

Belangrijk punt in het onderhandelingsresultaat is hetgeen is afgesproken over Performance Management. Velen hebben aangegeven zich daar zorgen over te maken. Zorgen over het al dan niet goed toepassen door het management. Zorgen over het vervallen van de periodieken. Zorgen of het systeem geen verkapte bezuinigings-maatregel is. Zorgen hoe het geregeld is bij ziekte en zwangerschap. Zorgen of variabel inkomen wel past in de Rabobank-cultuur.

Omdat wij ons de zorgen over het toepassen door het management goed kunnen voorstellen hebben wij ook afgesproken dat managers zelf beoordeeld zullen worden op het houden van pop-gesprekken en het toepassen van het Performance Management.

De vaste periodieken vervallen inderdaad, maar door uw functioneren kunt u als het ware een periodiek verdienen, die meer kan zijn dan uw huidige periodiek bij goed functioneren.

Het systeem zal als iedereen naar behoren functioneert geen verkapte bezuinigings-maatregel zijn en waarschijnlijk zelfs meer gaan kosten dan het huidige systeem.

Zwangerschap heeft geen gevolgen voor de beoordeling en voor wat betreft ziekte hangt dat van de omstandigheden af.

Met de introductie van het Medewerker Waardeplan is bij de Rabobank al begonnen met variabel inkomen. Dat wordt nu uitgebreid.

Desalniettemin kunnen wij ons voorstellen dat er zorgen blijven bestaan, daarom zullen wij de toepassing van het Performance Management goed in de gaten gaan houden.

Wij zullen daarvoor een bladzijde op onze site openen, waarop u de mogelijkheid wordt geboden om uw reactie op die toepassing aan ons te melden. Wij zullen u tezijnertijd daarover berichten.

Enkelen hebben aangegeven teleurgesteld te zijn dat wij niets hebben afgesproken over VUT, prépensioen en levensloop. Gelet op de Haagse perikelen was dat voor ons niet mogelijk.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga, e-mail i.wiersinga@cnvdibo.nl of telnummer (023)5651052

Nog even dit. U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Wij rekenen op u! Let op: de korting op de aanmeldingscoupon is komen te vervallen. In plaats daarvan ontvangt het nieuwe lid (na ongeveer 2 maanden) een cadeaubon t.w.v. 10 euro.

Wilt u uw mening geven over de uitkomst van het voorjaarsoverleg? Ga naar www.cnv.nl