Ingezonden persbericht

"Buren exposeren" in Kunst aan de Kust Zandvoort

ZANDVOORT - 'Buren exposeren'. Onder die noemer exposeren een duo totaal verschillende kunstenaars uit twee buurgemeenten. Ronnie Helder uit Haarlem en Sjet Daverveldt uit Bloemendaal geven met hun nieuwste werkstukken een boeiende kijk op de wereld. Tevens worden kunstwerken van alle BKZ-leden getoond. De opening van deze expositie is op zondag 6 juni om 16.00 uur en wordt verricht door Bloemendaals wethouder A.Goote.

Kunstschilder Ronnie Helder (1948) is lerares Textiele Werkvormen/Tekenen. Na haar studie betrok zij met een aantal collega-schilders een atelier in een basisschool, waar zij een paar jaar werkte en les gaf. Het uitgangspunt in het werk van de Haarlemse kunstenares is het stilleven. Veel van de getoonde schilderijen zijn gemaakt naar ongeveer hetzelfde samenraapsel van schildergerei en gebruiksvoorwerpen, zoals die nu eenmaal in een atelier rondslingeren (papier, aantekeningen, verfdoosjes, kwasten, kommetjes etc). Zo ontstaat er een spel van wisselende vlakken en kleuren, dat steeds om een nieuwe oplossing vraagt.
Na jaren gewerkt te hebben met collagetechnieken, is het geen wonder dat haar werk vaak de suggestie van collage oproept zonder dat er werkelijk geplakt is.

Sjet Daverveldt (1953) kreeg haar opleiding tot keramiste aan de Academie voor Beeldende Vorming en aan de Rietveld Academie, beide in Amsterdam. De in Bloemendaal woonachtige kunstenares maakt meestal eenvoudige kom- of schaalvormen, eigen aan de oorspronkelijke keramische traditie. Sommige objecten ontstaan spontaan uit haar emotie, andere ontwikkelen zich vanuit het spelen met vormen en het zoeken naar tegenstellingen en contrasten. Zo ontstaat een sfeer van introverte elegantie. Soms is haar werk strak en geïnspireerd door de Japanse keramiek. Daarnaast maakt Sjet niet-geglazuurde objecten in een meer expressieve schilderachtige stijl.

De BKZ-galerie Kunst aan de Kust vindt u op de kop van de Zuidboulevard Paulus Loot no 1 in Zandvoort; direct naast Holland Casino en Hotel Zuiderbad. Op tien minuten loopafstand van het treinstation. Iedereen is van harte uitgenodigd de opening op zondag 6 juni om 16.00 uur bij te wonen.

De expositie "Buren exposeren" is te zien van tot 1 augustus. De openingstijden zijn iedere zaterdag en zondag van 12 tot 17.00 uur.

Foto verkrijgbaar: Keramisch object van de Bloemendaalse kunstenares Sjet Daverveldt.

Nadere inlichtingen voor de pers:
Ton Timmermans
(voorzitter BKZ)
Burg. van Fenemaplein 2/804
2042 TA Zandvoort
t: 023-5717901
e: tontim@tiscali.nl

---- --