Gemeente Roermond

6 juni: Antoinette Alberdingk Thijm concert

Talar Dekrman 6 juni 12.30-14.00

Helen Lepalaan, mezzosopraan

Jeroen Riemsdijk, piano

Helen Lepalaan studeerde van 1996 tot 2000 aan de muziekacademie van Estland. In 2000 kwam ze naar Nederland waar ze eerst een jaar in Amstedam studeerde waarna ze naar Maastricht trok om zich verder te ontwikkelen bij Axel Steven Everaert.

Ze heeft als soliste gezongen in Estland in "Stabat Mater" van Pergolesi, in Finland de "Johannes Passie" van Arvo Pärt en in Maastricht de "Johannes Passie" van Bach. Ze nam ook deel aan het concert "Cantates van Bach en zijn tijdgenoten" in België.

Helen heeft aan verschillende operaproducties meegewerkt. Zo zong ze Cherubino in "Le nozze di Figaro" en Dorabella in "Cosi fan Tutte" van Mozart, Volpino in Haydns "Der Apotheker" en Pastuchina in "Jenufa" van Janacek door Opera Zuid.

Ze zal arias ten gehore brengen van onder andere Rossini, Donizetti, Händel en Tchaikovsky.

Jeroen Riemsdijk heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig pianist, die zich heel gemakkelijk beweegt in diverse muzikale milieus. Zo is hij een specialist in eigentijdse ensemble muziek en daarnaast liedbegeleider en pianosolist. Momenteel is hij werkzaam als docent en repetitor aan het conservatorium van Maastricht en als repetitor bij Opera Zuid.
Publicatiedatum: 08.03.2004 Bijgewerkt: 09.03.2004