Rijn & Venen, 12.20 uur

Utrecht 06-06-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Ruit-ingooiers politiebureau opgepakt

BREUKELEN Een 15-jarige en 16-jarige jongen uit Breukelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.25 uur op de Eendrachtslaan aangehouden nadat ze een paar ruiten van het politiebureau op de Dannestraat hadden ingegooid met stenen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal tegen de twee is opgemaakt.

Wildplassen onder valse naam

OUDEWATER Politieagenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur een man tegen een gevel aan de Kapellestraat urineren. Zij spraken hem aan op zijn gedrag en wilden een bekeuring uitschrijven. De man die onder invloed verkeerde, vond dit niet leuk en liep weg. Omdat de man na een aantal waarschuwingen nog steeds niet wilde meewerken, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Wanneer de personalia van de man bekend zijn kan hij het bureau met een aantal bekeuringen op zak verlaten.

Invordering rijbewijs

VINKEVEEN - Politieagenten controleerden in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur op een parkeerterrein de Herenweg de bestuurder van een voertuig. De automobiliste, een Amsterdamse vrouw van 39 jaar, leek teveel alcohol te hebben gedronken. Uit een blaastest bleek dat zij inderdaad teveel alcohol genuttigd had. Op het politiebureau kwam uit een tweede test naar voren dat de vrouw 575 ug/l aan alcohol in haar lichaam had. Het rijbewijs van de vrouw wordt ingevorderd.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Zaterdagmiddag hielden politieagenten op de Dr. Plesmanlaan een algemene verkeerscontrole. Eén persoon kreeg een boete voor niet handsfree bellen in de auto en 10 personen kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Winkeldiefstal

WILNIS Zaterdagochtend omstreeks 11.10 uur is een 38-jarige vrouw uit Wilnis door winkelpersoneel op de Molmlaan aangehouden voor winkeldiefstal. Het winkelpersoneel overhandigde de vrouw aan de politie die haar meenam naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt en kreeg ze een bekeuring van 125 euro mee.