Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 6 juni

Den Helder 06-06-2004 - 16.00 uur

Moptorrijder gewond na eenzijdig ongeval

Den Oever, zaterdag 5 juni 2004.

Zaterdagmiddag raakte een 45-jarige motorrijder uit Nieuwleusen gewond bij een ongeval op de Afsluitdijk. De man reed in de richting van Den Oever toen, tijdens het inhalen, de achterband van zijn motor leegliep. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Door de hoge snelheid schoof de bestuurder ruim 150 meter door. Zijn motor werd zon kleine 300 meter verderop aangetroffen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek waar hij met verschillende kwetsuren is opgenomen. De rijbaan waar het ongeval zich voor deed, enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Snelheidscontrole

Slootdorp, zaterdag 5 juni 2004.

Zaterdagmiddag werd een snelheidcontrole gehouden op de Nieuwesluizerweg waarbij het volgende werd geconstateerd.

Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u

Aantal passanten: onbekend

Aantal bekeuringen: 7

Hoogst gemeten snelheid: 118 km/u.

Snelheidsmaniak raakt rijbewijs kwijt.

Den Hoorn, zaterdag 5 juni 2004.

Zaterdagmiddag raakte een 30-jarige inwoner van Uden zijn rijbewijs kwijt. De man reed met zijn auto over de Pontweg en trok de aandacht van een surveillerende agent. De man reed namelijk met zeer hoge snelheid. Zijn snelheid werd vastgesteld op 149 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. Ook negeerde de bestuurder een rood verkeerslicht. Gezien de overschrijding van de snelheid van meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Drie mannen aangehouden na vechtpartij

Den Helder, zondag 6 juni 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag werden drie mannen van 21, 24 en 40 jaar en allen afkomstig uit Den Helder, aangehouden op het Koningsplein. De drie waren betrokken bij een vechtpartij op het plein. Hierbij kreeg een man uit Den Helder,(zijn leeftijd is op dit moment niet bekend) van één van de aangehouden mannen, een harde klap tegen het hoofd waardoor hij enkele minuten buiten kennis raakte. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en is daar opgenomen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.