Gemeente Dordrecht


---

Wegwerkzaamheden in Staart en Stadspolders

Vincent Brinkhof
In de Staart en in Stadspolders wordt volgende week gestart met de uitvoering van werkzaamheden in het kader van de Wijkverkeersplannen.

Staart
Op de ring van de Haringvlietstraat en op de Volkerakweg worden busvriendelijke verkeersdrempels aangebracht. De drempels dwingen automobilisten tot afrem-men, maar vormen geen belemmering voor voertuigen met een bredere wielbasis zoals bussen. De werkzaamheden vinden plaats in de week van 7 tot en met 11 juni. Alle woningen zijn tijdens de uitvoering bereikbaar. Tijdens de uitvoering is het echter niet mogelijk om de ring Haringvlietstraat volledig rond te rijden. Aan het begin van de ring wordt aangeven tot welke straat de ring bereikbaar is voor verkeer en in welke richting gereden moet worden. Fietsers ondervinden geen verkeershinder van de werkzaamheden.

Stadspolders
Op de Stadspolderring, en de Chico Mendesring worden eveneens busvriendelijke verkeersdrempels aangebracht. Ook hier blijven alle woningen bereikbaar. Aan het begin van de hoofdingang van de wegen wordt aangegeven welke richting gekozen moet worden en tot welke straat de weg vrij is voor verkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de week van 7 tot en met 11 juni.

Kruispunt Stadspolderring - Kiplingerf - Suze Groenewegerf Op het kruispunt van de Stadspolderring met Rudyard Kiplingerf en de Suze Groenewegerf worden aanpassingen aangebracht om de verkeersveiligheid verder te verhogen. Het wegprofiel op de Stadspolderring wordt versmald en er worden 2 busvriendelijke verkeersdrempels aangebracht, waardoor de snelheid van het verkeer wordt beperkt tot maximaal 50 km per uur.

Tijdens de werkzaamheden zijn de toegangen naar beide erven op het kruispunt afgesloten. Hierdoor kunnen de werkzaamheden veilig en snel worden uitge-voerd. Bewoners van het Kiplingerf worden met borden verwezen naar de uitgang van de wijk via het Selma Lagerloferf. Voor bewoners van het Groene-wegerf wordt een tijdelijke ontsluiting aangelegd ten noorden van de bestaande toegangsweg van het erf. De omleidingen worden met borden aangegeven.

De Stadspolderring ter hoogte van de rotonde met het Dudokerf is vanaf maandag 14 juni tot en met vrijdag 16 juli in de zuidelijke rijrichting afsloten voor doorgaand verkeer. De Stadspolderring vanaf de Recklinghausenweg richting winkelcentrum Bieshof blijft open voor verkeer.