Gemeente Apeldoorn

Uitnodiging Start tunnelaanleg maandag 7 juni 2004

Maandag 7 juni 2004 wordt een officiële start gemaakt met de aanleg van de fietstunnel bij het Apeldoornse station. Wethouder R. Metz zal om 10.00 uur het officiële startsein geven door aan de noordelijke kant van het spoor de eerste damwand in te trillen.

Het stationsgebied is momenteel een van de grootste bouwputten van Apeldoorn. Na een lange periode van plannen maken gaan de handen sinds enige tijd echt uit de mouwen. Enkele appartementencomplexen zijn gebouwd en de Belastingdienst heeft een kantoorgebouw (13.500 m2) in gebruik genomen. Op de rol staan nu de aanleg van een fietstunnel onder het spoor, een nieuwe ondergrondse fietsenstalling voor 1.600 fietsen, terwijl ook de contouren van het nieuwe stationsplein al goed zichtbaar worden. Dit plein wordt één van de grootste stationspleinen in Nederland.

Aan de zuidkant bouwt ROC Aventus een nieuwe school, dat met 60.000 m2 het grootste gebouw van Apeldoorn wordt.

Voor al deze ontwikkelingen is de voortgang van de tunnelaanleg een belangrijke bepalende factor. Daarom wil de gemeente Apeldoorn samen met de betrokken partijen stilstaan bij de aanleg van de tunnel. Tijdens een ontbijtbijeenkomst zullen de verschillende projecten de revue passeren en aansluitend zal de eerste damwand voor de tunnel worden ingetrild.

Voor het laatst bijgewerkt op: 4-jun-2004 10:26