Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - Halt na `Boter, kaas en eieren'

Publicatiedatum: 07-06-2004

Een onschuldig spelletje: `boter kaas en eieren'. Maar niet als je dat met een viltstift op de schutting van een ander doet. Twee jeugdige Nijkerkers, beiden 16 jaar oud, zullen het moeten bekopen met een alternatieve straf.

Beide verdachten worden begin april van dit jaar in hun woonplaats door de politie aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Nijkerk maakte kort te voren melding van het feit dat de schutting achter diens woning beklad was met vilstift. Twee knapen waren daar gezien. Naar later bleek waren ze bezig geweest met, onder andere het bekende spelletje. Maar er werden ook `White power' tekens op het eigendom van de Nijkerker gekalkt.

Signalement
De politie wordt erbij gehaald. En die ziet, kort na het opgeven van de aangifte, de twee knapen even later in de buurt lopen. Hun signalementen komen exact overeen met de beschrijvingen die door de aangever zijn gedaan. De knapen worden aangehouden op verdenking van de vernieling. Een van de twee blijkt zelfs watervaste stiften op zak te hebben. In verhoor bekennen de beide Nijkerkers de schutting te hebben beklad. In overleg met hun ouders worden ze beiden overgedragen aan bureau Halt, een onderdeel van justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606