Provincie Overijssel

Provincie sluit prestatiecontract met Dienst Landelijk Gebied

Op 28 mei hebben gedeputeerde Piet Jansen en Jan Boelen, accountmanager van de Dienst Landelijk Gebied Oost, de prestatieovereenkomst voor 2004 ondertekend. In de overeenkomst is vastgelegd op welke wijze de Dienst Landelijk Gebied regio Oost in 2004 zal meewerken aan de uitvoering van het plattelandsbeleid.

De prestatieafspraken voor dit jaar kenmerken zich door verdergaande verzakelijking. Dat is volgens gedeputeerde Piet Jansen belangrijk "omdat we met het maken van heldere afspraken optimaal willlen bijdragen aan de verbetering plattelandskwaliteiten in Overijssel." Jan Boelen gaf vervolgens aan dat de provincie Overijssel zich opvallend positief onderscheidt van de andere provincies waar het gaat om de uitwerking van de contractuele afspraken.

De overeenkomst werd ondertekend op de boerderij van de familie Weersink in Hezingen. Er zijn afspraken gemaakt over de voorbereiding en uitvoering van 21 landinrichtingsprojecten, het voorbereiden en uitvoeren van grondtransacties tot een bedrag van maximaal 21 miljoen euro, uitvoering van diverse natuurprojecten , en het opstellen van planuitwerkingen voor het platteland en de uitvoering van de Subsidieregeling Gebiedsgericht Beleid en de Subsidieregeling Plattelands Ontwikkelings Programma.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel