Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WADDINXVEEN WANDELT 2004

Waddinxveen loopt zich warm vóór het EK

WADDINXVEEN - Waddinxveen loopt zich van dinsdag 8 juni tot en met vrijdag 11 juni warm vóór het EK. Dat gebeurt onder de inmiddels bekende noemer Waddinxveen Wandelt, de Waddinxveense avondvierdaagse die dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden.

Uiteraard zijn naast Waddinxveners ook de wandelaars uit de wijde omgeving van harte welkom voor dit evenement uit en warm te lopen. En dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar dit jaarlijks terugkerende wandelfestijn blijkt wel uit het jaarlijks oplopende aantal deelnemers. Zo startte de organisatie in 1997 het evenement met 1300 wandelaars, in 1998 waren dat er 1700 en vorig jaar stapten 1900 stappers over de Waddinxveense paden en lanen. Dit jaar verwacht de organisatie van Waddinxveen Wandelt zo'n 2000 deelnemers.

De wandelaars kunnen per groep of per individu evenals voorgaande jaren kiezen uit de gebruikelijk 5 en 10 kilometerroute. De start en finish liggen weer evenals voorgaande jaren op het terrein van de voetbalvereniging Be Fair, op het Burg. Warnaarplantsoen aan de Dreef in Waddinveen. De voorinschrijvingsdagen staan voor zaterdag 15 mei (van 10 tot 12 uur) en donderdag 27 mei (van 19 tot 21 uur) in de agenda. En dat kan in de bestuurskamer van de voetbalvereniging Be Fair. Inschrijven is ook mogelijk op de eerste dag van de wandelvierdaagse tussen vijf en zes uur in de commissiekamer van de voetbalvereniging Be Fair. Het startgeld bedraagt bij voorinschrijving EUR 3,50 (individueel) en EUR 3,00 (in groepsverband van tien personen of meer). Bij na-inschrijving op 8 juni betaalt de deelnemer EUR 4,50 individueel en EUR 4,00 per persoon in groepsverband. Er is geen verschil tussen het startgeld voor de 5 of de 10 kilometer. Voor meer informatie over Waddinxveen Wandelt kunnen belangstellenden ook de website bezoeken: www.waddinxveenwandelt.nl.