Ingezonden persbericht


Scheveningen, mei 2004

Geachte heer, mevrouw,

Graag attenderen wij u op de officiële opening van het beeldenterras SprookjesBeelden aan Zee van het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen op 9 juni aanstaande. Het beeldenterras SprookjesBeelden aan Zee is met ingang van 10 juni aanstaande gratis toegankelijk voor het publiek.

Om u in de gelegenheid te stellen rustig van deze beelden te genieten en persoonlijk kennis te maken met de beeldhouwer wordt er voorafgaand aan de opening op dinsdag 8 juni aanstaande een speciale persontvangst georganiseerd.

Het programma luidt
14.30 - 15.00 uur Ontvangst in Museum Beelden aan Zee Harteveltstraat 1
2586 EL Scheveningen
15.00 - 15.30 uur Welkom door mevrouw Ingeborg Kromhout, directeur Museum Beelden aan Zee. Achtergronden Museum Beelden aan Zee door Theo
Scholten, oprichter en initiatiefnemer. Toelichting op geëxposeerde beelden door Tom Otterness, de beeldhouwer.

15.30 - 16.30 uur Bezoek SprookjesBeelden aan Zee gevolgd door een informele borrel in het museum.

Wij wijzen u ook alvast op enige bijzondere (foto)momenten bij de opening op 9 juni.

- de rijtoer vanaf de Scheveningse haven door Scheveningen met een aantal kinderen onder leiding van Jochem van Gelder. Aankomst om circa 15.50 uur bij de ingang 'Noord' van SprookjesBeelden aan Zee.

- na het luiden van de scheepsbel op terras 'Zuid' door de heren Deetman (burgemeester van Den Haag), Otterness (beeldhouwer) en Scholten (oprichter en initiatiefnemer van het Museum Beelden aan Zee) volgen de openingshandelingen bestaande uit het oplaten van duizend ballonnen in de Haagse kleuren en het onder begeleiding van vuurwerk, uiteenspatten van een ballonnenwand.
- ten slotte zal de eyecatcher onder de beelden, de Haringeter van ruim tien meter hoog, ook worden onthuld door het aanbieden van de nieuwe haring aan de heren Deetman, Otterness en Scholten.

- 2 -

Het programma zal worden gepresenteerd door Nederlands grootste praatjesmaker Jochem van Gelder. Hoofdpersonen zijn onder meer het sprookjesprinsje/-prinsesje dat via een wedstrijd in een plaatselijk huis-aan- huisblad werd gekozen en een aantal winnaars van Scheveningse scholen dat meedeed aan een speciale schoolwedstrijd.

Om organisatorische redenen vernemen wij graag van u of wij u op 8 of 9 juni aanstaande mogen begroeten. U kunt dit aanmelden bij ons public relations bureau: Peter Wijnen Public Relations
Telefoon: 071 5764985
Fax : 071 5314153
E-mail : pewe@euronet.nl

Met vriendelijke groet,

Rob Verhagen
Museum Beelden aan Zee


---- --