Ingezonden persbericht


RAADSCOMMISSIES DISCUSSIËREN OVER KREDIETAANVRAAG MUZIEKPALEIS

Op dinsdag 8 juni a.s. van 14.00-17.00 uur discussieert de raad in een extra gezamenlijke vergadering van de commissies Maatschappelijke Ontwikkeling en Stedelijke Ontwikkeling over de kredietaanvraag van het college voor het opstellen van een voorlopig ontwerp voor de bouw van het muziekpaleis. Het college vindt de financiële risico's van het plan aanvaardbaar en vraagt de raad om een voorbereidingskrediet van EUR 3,9 miljoen.

Het college heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de financiële haalbaarheid van de bouw van het muziekpaleis op het Vredenburg. Op basis van deze toetsing is het college tot de conclusie gekomen dat de risico's aanvaardbaar zijn en dat kan worden overgegaan naar de volgende fase van het project: het maken van een voorlopig ontwerp en de aanvraag voor een bouwkrediet. Het college vraagt de commissies Maatschappelijke Ontwikkeling en Stedelijke Ontwikkeling in te stemmen met een voorbereidingskrediet van EUR 3,9 miljoen. Tevens zullen de commissies van gedachten wisselen over de financiële doorrekening op basis waarvan het college de kredietaanvraag doet.

De gezamenlijke vergadering van de commissies Maatschappelijke Ontwikkeling en Stedelijke Ontwikkeling vindt plaats op dinsdag 8 juni a.s. van 14.00-17.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

De bijeenkomst is openbaar en zal rechtstreeks worden uitgezonden op StadsRadio Utrecht, frequentie 103.4. Insprekers worden uitgenodigd zich vóór maandag 7 juni 17.00 uur telefonisch aan te melden bij de Griffie van de Gemeenteraad, bij mevrouw Tineke Knaap, telefoon 030-2861325. De agenda met onderliggende stukken ligt ter inzage bij het ICU, het informatiecentrum van de gemeente op het stadhuis. Meer informatie over de bouw van het muziekpaleis is te vinden op www.utrecht.nl/stationsgebied.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Tineke Knaap, commissiegriffier, telefoon 030 - 286 13 25, e-mail: Griffie.Gemeenteraad@utrecht.nl.

Utrecht, 26 mei 2004

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster
secretaresse
Griffie Gemeenteraad Utrecht
kamer 1.07
tel: 030-2861069
fax: 030-2861518
m.trooster@utrecht.nl