Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 mei 2004, no. 148

Speelplezier voor school- én buurtkinderen

Nieuw speeltoestel voor De Bergen

Op dinsdag 8 juni a.s. zal wethouder Mittendorff, in het bijzijn van alle schoolkinderen, het nieuwe speeltoestel op het speelterrein van Salto Basisschool De Bergen, feestelijk onthullen. Daarmee is de samenwerking tussen school, bewoners, stadsdeelkantoor Strijp en Politie tot uitvoering gekomen. Niet alleen de schoolkinderen, maar ook de kinderen uit de buurt mogen van het toestel gebruik maken. Dit is een vrij unieke situatie.

Het speeltoestel betreft een klim- en klautertoestel dat vooral bedoeld is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen tot en met 12 jaar dus. Het is gefinancierd door zowel de school, de leerlingen van de school (lege flessen-actie), als door het Stadsdeelkantoor Strijp. Dit laatste was mogelijk door de komst van het zogeheten leefbaarheidsbudget wijkvernieuwing Philipsdorp.

Het terrein van de school waar het toestel komt te staan betreft een semi-openbaar speelterrein. De zogeheten Beheergroep De Bergen, waaraan school, bewoners, Stadsdeelkantoor Strijp en Politie deelnemen, heeft enige jaren geleden al afspraken gemaakt om het terrein zo plezierig mogelijk te kunnen gebruiken. Resultaat is dat op het toestel ook buiten de schooltijden gespeeld mag worden. De buurt houdt een oogje in het zeil en één van de omwonenden zal het hek rond 20.00 uur en in de winter rond 18.00 uur sluiten om overlast te voorkomen. Het terrein wordt ook nu al intensief na schooltijd gebruikt.

© 2004 Gemeente Eindhoven