Gemeente Voorburg-Leidschendam


Meepraten over de toekomst van Leidschendam-Voorburg

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 28 mei 2004
---

Toekomstmanifestatie op dinsdag 8 juni 2004

Wat willen we met Leidschendam-Voorburg in de komende tien tot twintig jaar? Hoe moet de gemeente er rond het jaar 2020 uitzien? Wat voor mensen wonen er dan, en hoeveel zijn het er? Hoeveel bedrijvigheid is er in en rond de stad gevestigd en wat voor soort bedrijven zijn dat? Hoe staan de groene gebieden erbij? Moet er meer voor jongeren in de gemeente gebeuren of moet men zich juist op senioren richten? Moet er meer gebouwd worden voor wonen en werken? En wat moet er gebeuren met de groene gebieden? Sinds het begin van dit jaar stelt de gemeente zich deze fundamentele vragen, met de bedoeling om een toekomstvisie op de stad te ontwikkelen. Medewerkers van de gemeente en vertegenwoordigers van instellingen en organisaties in Leidschendam-Voorburg hebben eerder al de kans gekregen hun zegje hierover te doen. Op 8 juni aanstaande is het de beurt aan alle inwoners van de stad, tijdens een toekomstmanifestatie in het Veurs College in Leidschendam.

Blik op Leidschendam-Voorburg
Leidschendam-Voorburg is bezig een samenhangend idee te ontwikkelen over de toekomst van de gemeente op de wat langere termijn. Een totaalvisie die aangeeft welke ambities de gemeente wil verwezenlijken. En die richting kan geven aan alle beleid en beslissingen die er op tientallen deelgebieden nodig zijn. Het hele proces om tot zon strategische toekomstvisie te komen is Blik Op Leidschendam-Voorburg gedoopt.

Het is belangrijk, dat een toekomstvisie zo breed mogelijk gedragen wordt. Daarom heeft de gemeente er al vroegtijdig voor gekozen om deze niet uitsluitend door een select groepje ambtenaren te laten ontwikkelen. Maar daar ook vertegenwoordigers van verschillende instellingen en organisaties in de gemeente (o.a. de middenstand, de senioren, het onderwijs, de zorgsector) en de inwoners zelf bij te betrekken. Uit alle mogelijkheden die zijn aangedragen, worden uiteindelijk door het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad definitieve keuzes gemaakt.

Manifestatie
Op dinsdag 8 juni wordt er alles aan gedaan om de inwoners een platform te bieden voor hun wensen en verlangens voor de gemeente. In de aula van het Veurs College kunnen alle inwoners vanaf 20.00 uur - onder deskundige leiding van Ferry Mingelen - meepraten over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de gemeente. Ieder idee is daar welkom en alles doet ter zake. Deze avond zullen ook diverse gemeenteraadsleden aanwezig zijn. Met hen kan na afloop nog verder informeel van gedachten worden gewisseld.

Dinsdag 8 juni, 20.00 uur, Veurs College, Burgemeester Kolfschotenlaan 5, Leidschendam.

Meer achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de strategische toekomstvisie is te vinden op deze website...