VNG

Persuitnodiging persconferentie VNG jaarcongres

Persuitnodiging

Persconferentie VNG Jaarcongres
Dinsdag 8 juni, 16.30 uur, Hembrugterrein, Zaanstad

Drs. W.J. Deetman, voorzitter van de VNG en mr. R.J.J.M. Pans, voorzitter van de directieraad van de VNG geven voorafgaand aan de ALV een persconferentie.

Het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vindt dit keer plaats op 8 en 9 juni, in de gemeente Zaanstad. Het thema 'Bouwen aan vernieuwing' staat beide congresdagen centraal. Voor dinsdag 8 juni, 16.30 uur, voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 9 juni nodigen wij u uit voor een persconferentie. VNG voorzitter Deetman en voorzitter van de directieraad Pans gaan in op diverse onderwerpen.


1.Standpunt algemeen bestuur VNG over rapport gemeentelijke belastingen
De onafhankelijke commissie Gemeentelijke Belastingen heeft 26 mei jongstleden haar rapport gepresenteerd. Het rapport wordt tijdens de ALV op 9 juni besproken.


2. Standpunt algemeen bestuur VNG over rapport 'Brief van de gemeente aan het Rijk over de bestuurlijke verhoudingen tussen het Rijk en de gemeente'.
De onafhankelijke commissie Autonomie overhandigt op 4 juni bovengenoemd rapport aan de heer Deetman.


3. Rapport Lokale Lasten van het COELO
Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden van de Universiteit Groningen heeft in opdacht van de VNG de ontwikkeling van de lokale lastendruk in de periode
1998 tot 2004 onderzocht. Het onderzoek is ten tijde van deze uitnodiging nog niet afgerond, maar de uitkomsten lijken verrassend te zijn. Woensdag 9 juni overhandigt VNG voorzitter Deetman tijdens zijn jaarrede dit onderzoeksrapport aan de minister van BZK, de heer Remkes. Naar verwachting zal de heer Remkes in zijn aansluitende toespraak reageren op het COELO-rapport en de statements van de VNG-voorzitter.


4., Vooruitblik ALV op 9 juni, onder andere m.b.t: . Relatie met rijk en provincies
. Het veranderingstraject van de VNG Focus op voorsprong . Vooruitblik op de jaarrede van de voorzitter, o.a. over de gekozen burgemeester en de toekomst van hetpolitiebestel.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze persconferentie. De persconferentie begint om 16.30 uur, in de perskamer van de congreslocatie, Hembrugterrein, Hemkade 12-18 te Zaandam. Wij stellen het op prijs wanneer u uw komst aanmeldt bij het secretariaat van de afdeling Communicatie, tel. 070 373 8472, of via nellie.monroy@vng.nl.
Vanaf 15.00 ligt voor u een persmap klaar. Vanaf dit tijdstip is het mogelijk het COELO rapport in te zien. De rapporten van de commissies Gemeentelijke belastingen en Autonomie + kunt u downloaden op www.vng.nl.

Uiteraard bent u tevens van harte uitgenodigd om gedurende het plenaire programma op 8 en 9 juni aanwezig te zijn. Tijdens de eerste congresdag zullen de heren De Graaf (minister bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) en Sommer (directeur Business Development van DHV) het woord voeren. Het uitgebreide programma voor beide congresdagen vindt u op www.vng.nl, onder actueel thema congres 2004.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van de VNG, 070 3738472.

Dit bericht vindt u ook op: www.vng.nl .

+ vanaf 4 juni beschikbaar


01 jun 04 13:50