Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

Uitnodiging: rapport over rellen rond Jong Ajax - Jong Feijenoord

Dinsdag 8 juni zal de voorzitter van het auditteam voetbalvandalisme, mevrouw Vliegenthart, een rapport presenteren over de incidenten rond de voetbalwedstrijd van Jong Ajax tegen Jong Feijenoord van 15 april j.l.. Het rapport wordt aangeboden aan de beide clubs. Journalisten kunnen daarbij aanwezig zijn.

Datum: dinsdag 8 juni
Tijd: 9.30 uur
Plaats: Amsterdam Arena, Koninklijke Loge
Ingang via hoofdgebouw, betaald parkeren uitsluitend in het Transferium

Het auditteam is in augustus 2003 opgericht om incidenten van voetbalvandalisme en voetbalgeweld in de ere- en eerste divisie van het betaald voetbal te onderzoeken. In zo'n geval doet het auditteam een kortlopend feitenonderzoek, waarin gekeken wordt of en hoe de afgesproken regels uit het 'beleidskader bestrijding voetbalvandalisme en voetbalgeweld' zijn toegepast en wat er goed en fout is gegaan bij de organisatie van de wedstrijd. De afspraken in het beleidskader zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat er bij alle wedstrijden in het betaald voetbal dezelfde regels gelden voor supporters (afhankelijk van de risicocategorie van de wedstrijd). De regels gaan bijvoorbeeld over alcoholverstrekking, gecombineerd vervoer, kaartverkoop, het scheiden van supportersgroepen en de standaardreactie op geweld en spreekkoren.
Hoewel het auditteam eigenlijk niet is ingesteld om incidenten in het voetbal onder het niveau van ere- en eerste divisie te onderzoeken, en daar ook de regels uit het beleidskader niet gelden, heeft minister Remkes toch aan het auditteam gevraagd het onderzoek te doen.

Nadere inlichtingen bij Frank Wassenaar, telefoon 070-4268261 of 06-53701346.

04 jun 04 12:15