Fontys


vrijdag 4 juni 2004

Basisschoolleerlingen presenteren websites aan wethouder Mittendorff Dat het maken van een website kinderspel is, bewijzen de leerlingen van acht basisscholen in Eindhoven. Zij doen mee aan de masterclass websitebouwen van Fontys PABO Eindhoven, Fontys DOBA Onderwijsadviseurs en Digitale Stad Eindhoven. Wethouder M. Mittendorff bezoekt op 8 juni basisschool De Talisman om de eerste resultaten te bekijken.

Stichting Digitale Stad Eindhoven en Fontys PABO Eindhoven organiseerden de afgelopen twee jaar al ict-masterclasses voor de meest talentvolle basisschoolleerlingen. Dit succesvolle project wordt nu voortgezet voor alle leerlingen van groep 6, 7 en 8. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de masterclasses niet op de Pabo verzorgd, maar gaan pabostudenten naar de basisscholen. Zij ondersteunen door middel van een aantal gastlessen de leerkrachten, die daarnaast zelf met hun groep aan de slag kunnen. In de coördinatie wordt Fontys PABO Eindhoven bijgestaan door Fontys DOBA Onderwijsadviseurs.

Op basisschool De Talisman zijn drie weken geleden 25 leerlingen met de masterclass gestart. Zij laten op dinsdag 8 juni hun vorderingen aan de wethouder zien. De masterclasses lopen nog door tot de zomervakantie. Dan zullen meerdere sites op internet worden gepubliceerd.