Ingezonden persbericht


aa371336.gif

PERSBERICHT: VERKENNINGEN DINSDAG 8 JUNI 2004 VAN 20.00 TOT 21.00 OP 747AM

De Reportages

Ontmoeting met de Meester

"Ik stuur hem e-mails met mijn probleem. Dan geeft hij door welk ritme ik moet zingen".

Het begon met een reis naar Iran. Daar leerde het Hollandse echtpaar het soefisme kennen en ook Sayed Azmayesh, soefimeester. Het leidde tot de oprichting van een Limburgse soefigroep van bezielde 'leerlingen'. Afgelopen vrijdag was de Meester in Nederland voor een openbare lezing en veel muziek. Voor de één een eerste kennismaking met het ritme dat je dichter bij God brengt. Voor de ander vooral eng en benauwend. En voor de 'gelovigen' weer eens echt contact met de meester zelf.

Een verslag van een wonderlijke avond.

Heilige Huisjes

Het is niet eerlijk dat wij een keppeltje op moeten in de synagoge terwijl de joden wel gewoon bij ons in de moskee mogen komen&

Schoenen uit en keppeltjes op , onder dat motto hielden moskee, synagoge en kerk in Amsterdam afgelopen weekend open huis. Vier joodse dames zagen hun kans schoon om in Amsterdam op moskeetour te gaan en zo n 50 moslims van de Turkse moskee El Fatih huurden een touringcar af en gingen voor het eerst van hun leven op bezoek bij kerk èn synagoge.

Het vraaggesprek

botsende waarden

Naar aanleiding van de studiedag botsende waarden een gesprek met Moustafa Deniz of Feroz Hansildaar over hulp en dienstverlening aan moslims.