CDA

CDA
07-06-04
8 juni: Slotmanifestatie met premier Balkenende, Camiel Eurlings, minister Bot en andere bewindslieden

Dinsdag 8 juni a.s. vindt in De Orangerie (St. Jospephstraat 15a) te Den Bosch de slotmanifestatie voor de Europese verkiezingen plaats. Er zijn toespraken van minister-president Jan Peter Balkenende, minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken, lijsttrekker Camiel Eurlings en partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt. Tevens worden de ministers Maria van der Hoeven (Onderwijs), Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking), en de staatssecretarissen Joop Wijn (Financiën), Pieter van Geel (Milieu) en Karien van Gennip (Economische Zaken) geïnterviewd.

De manifestatie begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

De slotmanifestatie wordt geopend met een korte toespraak van partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt. Daarna worden de regionale kandidaten voor het Europees Parlement gepresenteerd. Vervolgens worden de bewindspersonen Agnes van Ardenne, Maria van der Hoeven, Karien van Gennip, Pieter van Geel en Joop Wijn kort geïnterviewd.

Minister Bot gaat in op de agenda voor het Nederlands voorzitterschap van de EU waarna minister-president Balkenende het woord voert. Lijsttrekker Eurlings houdt de slottoespraak.

Voorafgaand aan de manifestatie trekken vanaf 17.30 uur twee groepen van kandidaten voor het Europees Parlement het centrum van Den Bosch in. Een groep canvast in het centrum terwijl de andere een vaartocht maakt over de Binnendieze.

Programma Avondbijeenkomst

19.00 uur
Zaal open

19.30-20.00 uur
Kort vraaggesprek Marja van Bijsterveldt met de regionale kandidaten

20.00-20.10 uur
Intermezzo door TropicalXS

20.10-20.20 uur
Q & A Corien Jonker met 5 bewindspersonen: Maria van der Hoeven, Agnes van Ardenne, Karien van Gennip, Joop Wijn en Pieter van Geel.

20.20-20.30 uur
Intermezzo door TropicalXS

20.30-21.05 uur
Korte toespraak Ben Bot en Jan Peter Balkenende.

21.05 uur
Informele voortzetting, muzikaal omlijst door TropicalXS

22.30 uur