Gemeente Enschede

Telematica Instituut tekent huurcontract voor Grolsch-hoofdkantoor


Enschede, 07-06-2004

Het Telematica Instituut betrekt per 1 december 2004 het voormalige hoofdkantoor van Grolsch aan de Brouwerijstraat in Enschede. Met deze verhuizing kan dit nationale technologisch topinstituut haar groeiplannen realiseren en krijgt kenniswijk Roombeek een krachtige impuls. Het huurcontract tussen gemeente en het Telematica Instituut wordt op 8 juni getekend door Prof. Dr. Ir. Chris Vissers, wetenschappelijk directeur van het Telematica Instituut en Ir. Peter Kuenzli, directeur van het Projectbureau Wederopbouw.

Dinsdag 1 juni stemde het College van B&W in met de huurovereenkomst die het Projectbureau Wederopbouw en het Telematica Instituut opstelden. Met de ondertekening wordt de overeenkomst definitief gemaakt.

Het Grolsch-terrein, dat met de verhuizing van Grolsch naar haar nieuwe brouwerij vrijkomt, gaat met de komst van kennisintensieve bedrijven de economische structuur van Enschede versterken. Andere innovatieve bedrijven hebben inmiddels interesse getoond voor vestiging in Roombeek, in het kielzog van het Telematica Instituut.

Het Telematica Instituut is de eerste concrete huurder in Roombeek. Het instituut biedt op dit moment werk aan circa 110 mensen. Daarnaast is van 27 bedrijven en kunstenaars bekend dat ze terug zullen keren in Roombeek. Naar verwachting zijn zij goed voor 100 arbeidsplaatsen. Verder bieden de verschillende clusters aan de Roomweg (Cultuurcluster, Voorzieningencluster en Zorgcluster) in de toekomst (betaald) werk aan minimaal 120 mensen. Samen met de mensen van het Telematica Instituut zijn dat dus 330 gerealiseerde arbeidsplaatsen van de 1200 (de doelstelling voor het jaar 2010). Dit aantal zal de komende jaren sterk toenemen als het Tetemcomplex, Roombekerveld en de rest van het Grolsch-terrein in ontwikkeling gaan.
---

Gepubliceerd op 07-06-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.TelematicaInstituuttekenthuurcontractvoorGrolschhoofd kantoor]