Gemeente Oirschot

pijl Actueel >> Nieuws

Informatiebijeenkomst zorgappartementen Middelbeers

Op dinsdag 8 juni 2004 is er in Café de Zwaan in Middelbeers een informatieavond voor geïnteresseerden in de toekomstige zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Middelbeers. Informatieavond
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 8 juni 2004 van 20.00 tot 22.00 uur in Café De Zwaan, Hoogdijk 32 te Middelbeers. Tijdens deze informatieavond stellen de initiatiefnemers zich aan u voor en krijgt u uitleg over de opzet van het project. Daarnaast krijgt u de gelegenheid vragen te stellen en kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde deelnemer of potentiële bewoner van het project.

Initiatief
Het initiatief voor het project is afkomstig van de heer en mevrouw Colsters. De familie Colsters wil op een eigen stukje grond bij hun woning aan de Willibrordstraat huisvesting realiseren voor hun gehandicapte zoon Bram. Daarvoor hebben zij contact gezocht met MEE Eindhoven en De Kempen en met Woningbedrijf Oirschot. Samen met hen willen zij bezien wat de mogelijkheden zijn om niet alleen voor Bram, maar voor meerdere gehandicapten een passende woning te bouwen. Ook Amarant, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een beperking en Thuiszorg Kempenstreek zijn vanuit het oogpunt van zorgverlening bij het project betrokken. Beide stichtingen reageerden positief; Amarant is zelf al enige tijd op zoek naar een goede zorglocatie in Middelbeers.

Startconvenant
De vijf partijen hebben op 5 april 2004 een startconvenant ondertekend. Dit convenant is het startsein voor een onderzoek naar de haalbaarheid van de zorgwoningen. In totaal willen de partijen 12 zorgwoningen realiseren, waarvan zes woningen op de grond van de familie Colsters. De andere zes woningen kunnen ingepast worden in de ontwikkeling van het Komplan Middelbeers. In het startconvenant is ook afgesproken dat als de plannen haalbaar blijken te zijn, de vijf partijen ook daadwerkelijk aan de uitvoering zullen meewerken.