Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergaderinng van 7 juni 2004

Op maandag 7 juni 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vervanging ICT netwerkbekabeling en actieve componenten Het college heeft ingestemd met de startnotitie Aanbesteding vervanging ICT netwerkbekabeling en actieve componenten. De notitie gaat over het vervangen van de bestaande bekabeling in het gemeentehuis en een deel van de werf, zodat de organisatie voor de komende jaren verzekerd is van een goed werkend netwerk.

Verhuur van grond eetcafé De Tijd ten behoeve van een terras Het college heeft besloten om met de eigenaar van eetcafé De Tijd een huurovereenkomst voor 68m2 grond aan te gaan. De grond wordt gebruikt als terras. De overeenkomst heeft een duur van 5 jaar en loopt tot 31 december 2008.

Algemene ledenvergadering VNG
Het college heeft ingestemd met de ontwerpnotulen Jaarcongres VNG te Zuid-Laren (18 juni 2003), de notulen van de algemene ledenvergadering VNG (9 oktober 2003), de jaarstukken 2003 en de contributieverhoging voor 2005. Ook stemt het college in met de aanbevelingen over herbenoemingen, het aanwijzen van twee leden voor het College voor Arbeidszaken door het algemeen bestuur. De burgemeester zal de gemeente in de algemene ledenvergadering vertegenwoordigen.

Europese aanbesteding ten behoeve van het verwijderen van graffiti van gemeentelijke gebouwen
Het college heeft ingestemd met de startnotitie aanbesteding verwijdering graffiti van gemeentelijke objecten en om over te gaan tot Europese aanbesteding. Na 1 jaar wordt de uitvoering geëvalueerd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Sluiten convenant GOA door Vereniging voor Onderwijs op Gereformeerde Grondslag (VVOGG)
Het college heeft convenant met de Vereniging voor Onderwijs op Gereformeerde Grondslag (VVOGG) vastgesteld en gaat akkoord met het voorstel om GOA-aanvragen, aanvragen die betrekking hebben op een integrale aanpak van onderwijsachterstanden, met terugwerkende kracht vanaf schooljaar 2003/2004 in behandeling te nemen. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening, ter informatie Onderwijsplatform.]

Vergunningaanvraag Avondvierdaagse
Het college heeft besloten een vergunning te verlenen voor het houden van de Capelse Avondvierdaagse van maandag 14 juni tot en met vrijdag 18 juni 2004. De Zeeverkennersgroep Robert Baden-Powell vroeg de vergunning aan.

Vergunningaanvraag MultiCulti Festival
Het college heeft besloten een vergunning te verlenen voor het houden van een MultiCulti Festival op zaterdag 26 juni 2004 van 12.00 uur tot 21.00 uur op het Stadsplein. De Stichting Jongerenwerk Capelle vroeg de vergunning aan.

Accorderingsbevoegdheid Nationaal Restauratiefonds Het college heeft besloten het hoofd van de afdeling Beheer en het hoofd van de unit Accommodatiebeheer aan te wijzen als bevoegde personen om de declaraties aan het Nationaal Restauratiefonds te accorderen.

Naamgeving ontsluitingsweg Bergenbuurt
Het college heeft besloten om aan de ontsluitingsweg van de Boom- en Waterberg de naam Tunnelweg te geven.

Aanvraag milieuvergunning voor inrichting Narcisstraat 25 Het college heeft besloten het afdelingshoofd van de afdeling Uitvoering te mandateren om de vergunningaanvraag voor de milieuvergunning voor het opslagterrein Narcisstraat 25 te ondertekenen.

Openstellen procedure zienswijze/bezwaar beschermde dorpsgezichten Het college heeft besloten alsnog een ontwerpbesluit te nemen inzake het aanwijzen als beschermd gemeentelijk dorpsgezicht van het drietal in de Inventarisatie deel 1 selectie waardevolle objecten opgenomen betreffende gebieden. Voor de eigenaren en andere belanghebbenden van de panden wordt een procedure van zienswijze en beroep/bezwaar van toepassing verklaard. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Subsidie Vluchtelingenwerk
Het college heeft de notitie Inburgering 2005 vastgesteld. De notitie beschrijft inburgering in 2005. Dit in samenhang met mogelijke consequenties en oplossingen, zowel maatschappelijk als organisatorisch, bij het beëindigen van de subsidie Vluchtelingenwerk.