Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 08-06-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Voetgangster gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBURG -Op maandag 7 juni raakte een vrouw gewond bij een aanrijding.

Rond 23.40 uur reed een 64-jarige automobilist uit Zeist over de Hoofdstraat, komende uit de richting van Doorn en gaande in de richting van Zeist. Plotseling sprong een 23-jarige voetgangster uit Driebergen-Rijsenburg voor de auto. De vrouw werd aangereden en kwam ten val. Zij is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De vrouw was geestelijk verward en is vermoedelijk daardoor voor de auto terecht gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat de automobilist niet te hard heeft gereden.

Verkeerstwist

ZEIST Op maandag 7 juni kregen een voetgangster en een automobiliste het met elkaar aan de stok. Beiden leggen de schuld bij de ander.

Rond 13.30 uur stak een 42-jarige vrouw met een buggy met daarin twee babys de kruising van de Sumatralaan met de Nepveulaan over. Toen zij bijna was overgestoken, reed een 23-jarige automobiliste achter haar langs. Er volgde een woordenwisseling tussen beiden, omdat de automobiliste vond dat de vrouw niet snel genoeg was overgestoken. Vervolgens reed de automobiliste door.

Vlak daarna liep de 42-jarige vrouw met de buggy over het trottoir van de Sumatralaan. De automobiliste kwam uit de richting van het winkelcentrum en stopte bij de vrouw. Er ontstond weer een woordenwisseling, maar die liep nu uit op een handgemeen, waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Beide vrouwen deden aangifte van mishandeling tegen elkaar. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt daarom getuigen contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.